Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Tulburarile ciclului menstrual

Tulburarile ciclului menstrual sunt frecvente in tot cursul vietii reproductive a femeii, dar mai ales in perioada pubertatii si a premenopauzei. Ele sunt cauzate de cele mai multe ori de unele dereglari hormonale. Nu trebuie neglijate insa cauzele locale, ginecologice cum ar fi: fibromatoza uterina, polipii, eroziunile tractului genital intern.

Menometroragiile hormonale sunt sangerari neregulate cauzate de desprinderea partiala si aciclice aunor portiuni din mucoasa uterina. Dupa ce se exclud cauzele organice locale ale sangerarilor, ca si in bolile sangvine si vasculare cu deficit al hemostazei, se pune diagnosticul de neurometrolagii functionale.
La pubertate si in premenopauza aceastea pot fi atat d egrave, incat sa se complice cu un sindrom anemic sever. Cauza menometrolagiilor fiind hormonala, sindromul beneficiaza de un tratament medicamentos extrem de eficace, bazat pe hormonii estrogeni si progestative de sinteza. Un mediu ambiant fara conflicte contribuie la echilibrarea bolnavei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *