Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Tratamente naturiste pentru fisuri anale

O rană deschisa în pielea din jurul anusului se numește fisură anală sau rectală. Cele mai frecvente simptome ale acestei afecțiuni sunt senzația de mâncărime urmată de o durere ascuțită (scurtă sau de lungă durată) sau sângerare în timpul scaunului.

Aceste senzații de disconfort pot fi deranjante, dar există câteva remedii pe care le puteți utiliza pentru a ajuta la reducerea durerii și a vindeca fisura. Iată câteva exemple:

Uleiul de măsline este bogat în grăsimi sănătoase, care vor lubrifia intestinul gros. În plus, proprietățile sale antiinflamatorii pot ajuta la reducerea durerii cauzate de fisurile anale. Un studiu din 2006 publicat în Scientific World Journal a arătat că pacienții cu fisuri anale au observat reducerea durerii, a sângerării și mâncărimii după utilizarea unui amestec de ulei de măsline, miere și ceară de albine.

Se amestecă în cantități egale ulei de măsline, miere și ceară de albine într-un bol. Se încălzește amestecul într-un cuptor cu microunde, până când ceara de albine se topește complet. Se lasă să se răcească, apoi se aplică pe zona afectată. Se repetă tratamentul de câteva ori pe zi.

Aloe Vera are puteri de vindecare naturală și proprietăți de calmare a durerii, care pot ușura simptomele de fisuri anale și ajută la repararea țesutului pielii deteriorate. Un studiu realizat în 2014 și publicat în Revista europeană pentru Științe medicale și farmacologice sublinia că o cremă care conține suc de aloe vera reprezintă un tratament eficient pentru fisuri anale cronice.

Tăiați o frunză de aloe vera și aplicați gelul extras pe zona afectată. Faceți acest lucru de câteva ori pe zi.

Pentru a atenua neplăcerile și pentru a grăbi vindecarea, încercați o baie de șezut fierbinte. Aceasta va ajuta la creșterea fluxului sanguin la nivelul zonei anale, la reducerea durerii, inflamării și mâncărimilor. Se umple o cadă de baie cu apă caldă. Se adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă și se amestecă bine. Stați în cadă timp de 15 până la 20 de minute. Repetați procedura de 2-3 ori pe zi.

Tătăneasa este o plantă populară care poate ajuta la vindecarea și ameliorarea durerii provocate de fisuri anale. Atât rădăcina cât și frunzele au proprietăți medicinale care ajută la regenerarea țesuturilor pielii și la creșterea celulară rapidă. Aceasta accelerează procesul de vindecare.

Se adaugă o lingură de tătăneasă uscată la o cană de apă fierbinte. Se acoperă și se lasă să se răcească. Se utilizează soluția pentru a curăța zona afectată de 2 – 3 ori pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *