Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Tratamente naturiste eficiente pentru gripă

Gripa este o boala infecțioasă virală care afectează sistemul respirator superior, plămânii, gâtul și nasul. Este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate care afectează persoane de pe tot globul.

Simptomele comune ale gripei includ: nas înfundat, strănut repetitiv, durere în gât, congestii nazale, dureri de corp, dureri de cap, febră mare, tuse uscată, slăbiciune și pierderea apetitului. Gripa este extrem de contagioasă și se transmite de la o persoană la alta rapid.

Persoana infectată ar trebui să stea departe de copiii mici și persoanele în vârstă care au un sistem imunitar mai slab. Este important să se înceapă tratamentul de îndată ce simptomele pot duce la gripă, pentru a se evita alte complicații: infecții ale urechii, pneumonie și bronșită.

Iată câteva remedii naturiste pe care le puteți utiliza acasă pentru a trata gripa:

Mierea
Stimulează sistemul imunitar și ajută la reducerea simptomelor comune ale gripei. De asemenea, are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene care pot accelera procesul de vindecare. Consumați câte o lingură de miere cu un pahar de apă de mai multe ori pe zi. În cazul în care doriți, adăugați câteva picături de suc de lămâie. Această băutură liniștitoare ajută la reducerea iritațiilor în gat. De asemenea, amestecați cantități egale de miere și suc de ceapă și consumați câte 3 lingurițe pe zi până la vindecare. Mierea nu trebuie administrată copiilor cu vârsta sub un an.

Lămâia
Are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antiinflamatorii, care lucrează împreună pentru a elimina virusul gripal din organism, precum și simptomele sale enervante. Stoarceți o lămâie într-un pahar cu apă caldă și consumați de 3-4 ori pe zi, până când simptomele dispar. Se adaugă sucul de la o lămâie mică, o lingură de miere și o lingură de rom la o cană de apă clocotită. Beți această limonadă fierbinte de două ori pe zi, timp de câteva zile. Adăugați o lămâie tocată (atât coaja cât și pulpa) într-o cană cu apă clocotită. Așteptați timp de 5 minute și apoi inhalați aburul fierbinte.

Muștar
Proprietățile curative ale muștarului pot ajuta la tratarea simptomelor de gripă într-o mare măsură. Acesta are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că poate ajuta la recuperarea organismului afectat de gripă. Pregătiți o pastă dintr-o lingură de muștar uscat, patru linguri de făină, un ou și un pic de apă caldă. Ungeți pasta pe o pânză curată și apoi acoperiți cu o altă bucată de pânză. Aplicați ulei de măsline pe piept și puneți peste acesta pânza pregătită anterior.

O altă modalitate de a utiliza muștarul pentru vindecarea gripei este de a adăuga într-un lighean 4-5 litri apă fierbinte și 4-5 linguri de pudră de muștar. Se țin picioarele în lighean până când apa se răcește. Acest remediu atrage sângele în picioare și îmbunătățește circulația, accelerând procesul de vindecare. Procedați în acest mod de două ori pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *