Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Tratament naturist pentru herpes

Herpesul este o infecție virală cauzată de virusul herpes simplex (HSV), care poate provoca răni și bășici în jurul gurii, nasului, feselor și organelor genitale. Herpes zoster este un alt tip de herpes, responsabil pentru provocarea varicelei și a zonei zoster.

În principiu, herpesul cauzat de virusul herpes simplex este de două tipuri – leziunea herpetică sau bășici febrile cauzate de virusul herpes simplex I și herpesul genital, provocat de virusul herpes simplex II.

Dacă le atingeți, spălați-vă apoi pe mâini cu apă caldă și săpun de fiecare dată. Este important să mențineți o igienă adecvată, pentru că această infecție poate fi transmisă și altor părți ale corpului. Pentru a evita scărpinatul zonelor cu bășici, aplicați pe răni o pastă de bicarbonat de sodiu și apă.

  • Uscați bășicile – Este important să păstrați bășicile uscate, pentru că un mediu umed nu ar încuraja însănătoșirea grabnică. Pentru herpesul genital, puteți adapta un uscător pe puterea minimă și să uscați bășicile cu atenție, fără a vă arde. Alți agenți de uscare precum amidonul de porumb sau loțiunile pe bază de calamină funcționează de asemenea, atât pentru herpesul genital, cât și pentru alte răni.
  • Abstinență sexuală – Dacă aveți herpes genital, ar trebui să-l informați pe partenerul dumneavoastră. Deoarece această afecțiune este extrem de contagioasă, ar trebui să evitați orice contact sexual, chiar și cel protejat. De asemenea, dacă aveți herpes genital, evitați să purtați haine prea strâmte sau sintetice. De preferat ar fi să purtați lenjerie curată din bumbac, în așa fel încât pielea cu bășici să aibe suficient aer ca să respire.
  • Gheața – Aplicarea gheții pe bășici oferă calmare și reduce reapariția lor, prin eliminarea virusului; totuși, asigurați-vă că uscați pielea după aplicarea gheții. O pungă de ceai rece plasată pe locul afectat reprezintă de asemenea unul dintre remediile pe care le puteți face acasă, pentru că acidul tanic din ceai are potența de a calma bășicile și țesuturile pielii.
  • Băile cu apă caldă – Relaxați-vă într-o cadă cu apă caldă de două ori pe zi. Dacă aveți dureri în timpul urinării (conținutul de acid din urină poate provoca dureri când ajunge în contact cu rănile), ar fi de preferat să urinați direct în cada, pentru a evita durerea.

Anumite plante medicinale cum ar fi Echinacea și Ginsengul Siberian pretind să ofere leacuri naturale pentru herpes, dar înainte de a începe să luați orice suplimente pe bază de plante consultați un specialist în îngrijirea sănătații pentru o îndrumare corectă și dozaj.

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *