Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Tratament naturist pentru gingivită

Gingivita, cunoscută de asemenea sub numele de afecțiune parodontala, este o serie de infecții bacteriene grave care distrug oasele de sprijin și fibrele prin care sunt atașați dinții în gură. Afecțiunile gingiilor afectează sănătatea acestora, fie că este vorba de gingivită, periodontită cronică, agresivă sau necrozantă.

Fiecare afecțiune gingivală are tendința de a începe cu formarea plăcii de pe dinți, aceasta se acumulează, devine tot mai groasă și este formata dintr-o substanță numită calcul sau tartru, care stă strâns atașată de dinți și necesită ajutor profesionist pentru îndepărtare.

Gingivita este foarte comună și, dacă nu s-au luat măsuri de îngrijire încă din fazele incipiente, atunci poate duce la parodontopatie, care este cauza majora pentru pierderea dinților la adulți. Dar nu vă îngrijorați, aici aveti remedii naturale împotriva bolilor gingiilor, pe care le puteți urma alături de tratamentul prescris de un specialist.

Înapoi la școală – Învățați să vă spălați pe dinți în mod corect și rezervați-vă cel puțin 4-5 minute pentru o spălare.

Placa dentară se acumulează în jurul liniei gingiei, care este una dintre zonele propice pentru începutul gingivitei. Deci asigurați-vă că periuța dumneavoastră de dinți ajunge în acea zona în mod corespunzător.

Pentru aceasta, țineți periuța la 45 de grade pe dinți, astfel ca jumătate din periuță să curețe dinții, iar cealalată jumătate să spele gingiile. Puteți avea două periuțe de dinți și să le folosiți alternativ, pentru ca prima să se usuce complet înainte de următoarea utilizare. Asigurați-vă că vă spălați pe dinți și folosiți ața dentară de două sau de trei ori pe zi, pentru a vă asigura îndepărtarea corespunzătoare a plăcii dentare. Nu doar periajul dinților este important, ci și spălarea limbii, pentru a scăpa de bacterii. Nu folosiți un instrument ascuțit; puteți curata limba cu un curățător sau cu periuța de dinți, executând mișcări din față în spate de 10-12 ori.

Cure de apă sărată – Dacă aveți orice durere gingivală sau sângerări, limpeziți-vă dinții și gingiile cu apă sărată călduță. Sarea ajută la eliminarea abceselor și, în general, are un efect calmant.

Vitamina C și calciu – În vremurile de demult, Vitamina C a fost folosita în tratarea scrobutului, dar dacă o încercați acum, cu siguranță vă va ajuta în vindecarea sângerării gingivale. Gingivita este primul stadiu al osteoporozei paradontale. Oferiți mai mult calciu oaselor dumneavoastra, prin aportul la dieta dumneavoastră de produse lactate, pește, migdale și legume cu frunze verzi. Faceți un obicei din a mânca cel puțin un produs din familia vegetalelor în fiecare zi, pentru că acestea sunt alimente bogate în fibre, ceea ce va contribui la stimularea și curățarea gingiilor și a dinților în mod natural.

Listerine – Utilizați Listerine deoarece s-a dovedit a fi eficient în lupta împotriva gingivitei prin reducerea dezvoltării plăcii dentare. De asemenea, dacă preferați alte ape de gură, căutați-le pe cele care au în compoziția lor bromură de domifen și clorură de cetylprindinium, pentru că acestea opresc dezvoltarea plăcii dentare.

Bicarbonat de sodiu – Acesta este unul dintre remediile eficiente împotriva gingivitei; amestecați bicarbonatul de sodiu cu puțină apă și masați zona liniei gingivale cu acest amestec, Apoi, periați dinții, iar bicarbonatul va ajuta în mod natural la curățare, șlefuire, dezinfectare și la neutralizarea tuturor deșeurilor bacteriene acide dintr-o singură lovitură.

Nu încercați toate remediile într-o singură zi; luați pauze pentru a evita plictiseala dumneavoastră și a dinților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *