Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Tratament natural pentru infecțiile genitale

Infecțiile genitale sunt atât de comune, încât cel puțin trei pătrimi dintre femei le vor avea la un moment dat din viața lor. Pot afecta și bărbații, dar acest lucru se întâmplă foarte rar. Jumătate dintre femei au mai multe infecții de-a lungul vieții lor.

Dacă bănuiți că suferiți de o infecție genitală, consultați medicul, pentru că o mare parte dintre simptome sunt comune cu simptomele altor afecțiuni serioase.

Câteva dintre simptomele unei infecții vaginale

  • Senzații de mâncărime și arsuri în interiorul vaginului și în jurul vulvei
  • Scurgeri ale vulvei;
  • Scurgere vaginală albă.

Care sunt cauzele infecțiilor genitale?

Infecția este de fapt numele comun al ciupercilor Candida Albicans. Acestea sunt organisme micuțe care în mod normal cresc în piele, pe lângă și în interiorul vaginului. Mediul acid al vaginului le împiedică creșterea. Dacă nivelul acizilor vaginali scade, candida se dezvoltă și duce la infecția vaginală.

Balanța acidului vaginal se schimbă datorită unei varietăți de factori cum ar fi menstruația, sarcina, diabetul, utilizarea frecventă a antibioticelor, pilulele anticoncepționale, steroizi, condiții neigienice, expunerea frecventă la spermă, chimicalele folosite în săpun și tampoane și purtarea hainelor strâmte, care împiedică pielea să respire.

Ce pot folosi pentru a trata infecția vaginală?

Din fericire, este relativ ușor să vindecăm infecțiile genitale. Poate doriți să folosiți aceste remedii naturale consultând medicul, pentru că în general aceste leacuri au un efect prelungit dacă sunt puse în practică lângă un tratament medicamentos. Aici aveți niște leacuri împotriva infecțiilor, testate de-a lungul timpului:

  • Iaurt: Bacteria benefică din iaurt ajută eficient în lupta împotriva candidozei. De asemenea, iaurtul are un efect extrem de calmant dacă îl puneți pe zona afectată. Asigurați-vă că folosiți iaurt simplu, neîndulcit, pentru că zahărul hrănește ciuperca. Puteți folosi chiar iaurt preparat în casă. Scufundați un tampon în iaurt și apoi introduceți-l în vagin sau pur și simplu masați cu iaurt zona exterioară afectată. Acest lucru trebuie făcut de două sau de trei ori pe zi, depinzând de severitatea infecției, până când aceasta se vindecă.
  • Oțet de mere și cidru: Oțetul de mere și cidru poate fi folosit atât intern, cât și extern. În orice situație, trebuie să îl diluați înainte de aplicare. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a adăuga o cană de oțet de mere și cidru în apa în care urmează să faceți o baie caldă. Aceasta va calma mâncărimile și ajută la vindecarea infecției.
  • Usturoiul: Usturoiul este un remediu natural foarte eficient pentru infecțiile vaginale. Usturoiul vindeca infecția și oferă alinare în privința mâncărimilor și a arsurilor. Introduceți un cățel curat de usturoi în vagin, tot la două ore, dacă este necesar. Există și tablete de usturoi, disponibile în farmaciile naturiste, pe care le puteți folosi de asemenea.
  • Ulei de Oregano: Uleiul obținut din planta oregano, când este ingerat, are o potență mare împotriva candidozei. Alegeți un ulei cu un continut mare de carvacrol și beți o linguriță pe zi sau urmând indicațiile de pe etichetă.
  • Tea Tree Oil: Tea Tree Oil este un ulei de aromaterapie cu proprietăți antibacteriene și antifungice. Acesta poate fi folosit sub forma de supozitoare. Utilizați un supozitor pe zi, până când infecția se retrage.

DA și NU în lupta împotriva candidozei

Urmați aceste sfaturi adiționale în lupta împotriva candidozei, alături de remediul natural ales de dumneavoastră. Acestea vă vor ajuta să vă vindecați mai rapid infecția. Beți multă apă. Cantitățile mari de apă vă fac să urinați mai frecvent. Totusi, corpul este capabil să elimine zaharurile care hrănesc ciuperca. A bea apă în mod regulat vă va ajuta să preveniți apariția unor infecții ulterioare.
Evitați mâncăruri care hrănesc ciuperca, cum ar fi zahărul și făinile rafinate ca făina albă.
Evitați utilizarea anticoncepționalelor și a antibioticelor, când aveți o infecție vaginală. Antibioticele și anticoncepționalele slăbesc sistemul imunitar și vindecarea infecțiilor durează mai mult.
Evitați dușurile, pentru că reduc nivelul acizilor vaginali, ceea ce cauzează creșterea ciupercilor.
Purtați lenjerie din bumbac. Lenjeria sintetică nu îi permite pielii să respire și atrage căldura și umiditatea, care provoacă creșterea candidei.
Din același motiv, evitați hainele strânse pe picior.
Păstrați zona vaginală uscată, curată și netranspirată, pentru a descuraja creșterea candidei.

Categorised in: Infecții genitale, Tratament candida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *