Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Soia previne bolile cardiovasculare

Soia este o planta de cultura din familia Leguminoase, subfamilia Faboideae. Din aceasta familie mai face parte fasolea, trifoiul sau lucerna. Boabele de soia joaca un rol important în industria alimentara, ele continand 39 % proteine, 17 % ulei.

In anul 2853 iHr., împaratul Chinei, Shennong, a proclamat 5 plante ca fiind sacre: orezul, graul, orzul, meiul si soia.

Datorita continutului sau bogat in antioxidanti, soia protejeaza vasele sangvine, previne ruperea arterelor, reduce incidenţa bolilor de inima si hipertensiunea si întareste sistemul imunitar.

Soia reduce riscul bolilor sistemului osos si al afectiunilor cardiovasculare, protejeaza articulatiile si rinichii, intareste sistemul imunitar datorita continutului ridicat de acizi grasi omega 3, acid alfa-linoleic, acizi grasi omega 6, proteine, fibre, minerale, vitamine (A, B2, B5, B6, C, D, E) si de acizi grasi nesaturati (care inlocuiesc colesterolul nociv).

De asemenea, s-a constatat ca o dieta saraca in grasimi si colesterol, dar cu un adaos zilnic de 25 g de proteine din soia poate reduce riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *