Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Șocul anafilactic

Șocul anafilactic este o manifestare alergică sistemică ce constituie un “cortegiu” de simptome și semne rapid instalate, cu desfășurare dramatică ce poate avea o evoluție spontană de la rapid reversibilă până la deces.

Diferența de intensitate depinde de numeroși factori, dar brutalitatea fenomenelor instalate lasă un timp foarte scurt pentru recunoașterea sindromului, tratamentul fiind o veritabilă urgență medicală.

De obicei, șocul anafilactic este urmarea unei agresiuni exercitată de injectarea sau administrarea perorală a unui medicament, inocularea veninului unor insecte (albine, viespi etc), ingerării unui anumit aliment sau medicament, efectuării unei hiposensibilizări specifice.

Fenomenele clinice se instalează imediat după contactul alergenic și constau în fenomene generale ca amețeli, stare de rău, grețuri, vărsături, diaree, colici abdominale, erupții cutanate, sufocare cu respirație șuierătoare, stare asfixică, tahicardie, palpitații, scăderea tensiunii arteriale până la absența ei etc.

Recunoașterea de șoc anafilactic impune combaterea semnelor printr-un tratament de urgență într-un spital.

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *