Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Simptome ale bolilor renale

Bolile de rinichi pot fi considerate unii dintre criminalii tăcuți ai umanității. Multe persoane nu conștientizează că au o problemă până când aceasta nu devine critică. Rinichii sunt importanți pentru starea generală de sănătate, îndeplinind multe funcții vitale în organism: depurarea sângelui de toxine, reglementează producția de celule roșii din sânge, eliberează hormonii care reglează tensiunea arterială ș.a.m.d. De multe ori, problemele renale precoce nu prezintă multe simptome proeminente, prin urmare poate fi dificil de diagnosticat boala.

Conștientizarea unor posibile simptome poate ajuta la reducerea riscului de a suferi de boli de rinichi și alte complicații.

Principalele simptome ale bolilor renale

1. Modificări ale funcției urinare. Primul simptom al bolilor renale este o modificare a funcției urinare. Schimbarea poate fi constatată în cantitatea și în frecvența urinării.

Alte modificari pot include:

  • urinare frecventă în timpul noptii;
  • nevoia de a urina mai des, dar persoanele cu aceste nevoi nu sunt în măsură să facă acest lucru atunci când merg la toaletă;
  • urină mai închisă la culoare decât de obicei; urina poate să conțină sânge;
  • senzație de presiune sau dificultati la urinare;
  • durere sau o senzație de arsură în timpul urinării.

2. Umflarea corpului. Functia rinichilor este de a elimina toxinele și lichidele suplimentare din organism. Atunci când acest lucru nu se întâmplă, se umflă mâinile, picioarele, articulațiile gleznei, fața și zona de sub ochi.

3. Oboseală severă și stare de slabiciune. Persoanele ai căror rinichi nu funcționeaza corespunzător se simt obosite și, în general, nu au energie, fără niciun motiv cunoscut.

4. Amețeala. În cazul în care boala de rinichi provoacă anemie, persoana în cauză ar putea suferi de amețeli frecvente.

5. Dureri de spate inexplicabile. Atunci când rinichii nu funcționeaza corect, puteți experimenta durere, rigiditate și lichid la nivelul articulațiilor. Dureri de la nivelul spatelui pot fi, de asemenea, cauzate de pietre la rinichi. Boala renală polichistică, o afecțiune renală moștenită, poate provoaca apariția unor chisturi pline cu lichid în rinichi și dureri în partea inferioară a spatelui, lateral sau abdomen.

6. Erupții cutanate și mâncărimea. Erupțiile cutanate subite, iritațiile și mâncărimea excesivă sunt, de asemenea, simptome ale unor tipuri de afecțiuni renale. Un alt efect al funcționării anormale a rinichilor este un dezechilibru de calciu și fosfor în sânge, ceea ce poate duce la mâncărime excesivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *