Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Semne și simptome care anunță un deficit de fier

Menținerea unui nivel sănătos de fier în corp este deosebit de importantă. Deficiența de fier este cea mai frecventă deficiență nutrițională din lume. În cazul în care nu este controlată în timp, aceasta poate duce la anemie prin carența de fier.

Unele dintre cele mai comune cauze ale deficitului de fier la adulți includ: aportul inadecvat de fier prin dietă, pierderea de sânge, sarcina, incapacitatea organismului de a absorbi fierul în mod corespunzător. De asemenea, aproximativ 20% dintre femeile de vârstă fertilă au deficit de fier. Potrivit National Institute of Health, femeilor în vârstă de 19-50 de ani le este necesar să preia din alimentatie 18 mg fier pe zi. Pe de altă parte, aportul alimentar zilnic de fier recomandat pentru bărbați este 8 mg.

Insuficiența de fier poate afecta organismul în multe feluri. Este important să conștientizați semnele și simptomele acestui deficit și să luați măsurile corective care se impun. Iată, așadar,

Primele 10 semne și simptome de deficit de fier

1. Oboseala. Un studiu realizat în anul 2000 sugerează că un deficit de fier este asociat cu scăderea stării generale de sănătate și a bunăstării și cu creșterea oboselii.

2. Respirația sacadată. Din cauza unui nivel scăzut de fier, nivelul de oxigen din corp rămâne scăzut. Atunci când nivelul de oxigen al organismului este scăzut, apar dificultăți de respirație, indiferent cât de adânc ați respira.

3. Piele palidă. Din cauza unui nivel scăzut de fier, organismul nu este în măsură să producă suficientă hemoglobină. Pe măsură ce se agravează deficitul de fier, pielea începe să-și piardă culoarea normala și devine palidă.

4. Unghii casante. Dacă unghiile devin fragile și se crapă ușor, acesta poate fi un semn posibil de un deficit de fier.

5. Pierderea părului. Pentru a se afla dacă o deficiența de fier este cauza căderii părului, este important să se măsoare cantitatea de feritină din sânge.

6. Pofta pentru lucruri nealimentare. Această condiție poate fi un semn al unui nivel scăzut de fier sau al altor elemente nutritive din organism. Un studiu din 2014 publicat în Journal of Nutrition sublinia că unele femei gravide au poftă de gheață, amidon de porumb, pudră pentru copii, săpun și alte articole nealimentare.

7. Sensibilitate crescută la rece (intoleranța la frig). Fierul ajută celulele roșii din sânge să transporte oxigenul în tot corpul, care, la rândul său, aduce căldura și alte elemente nutritive pentru fiecare celulă. Fără suficient fier, celulele roșii din sânge nu își pot face treaba în mod corect. Acest lucru conduce la o sensibilitate crescută la frig.

8. Dureri de cap frecvente. Un organism cu deficit de fier nu se bucură de un nivel de oxigen adecvat în creier. Acest lucru provoacă dureri de cap.

9. Depresie. Un efect posibil al unui nivel scăzut de fier este lipsa de oxigen din creier, ceea ce poate duce la dezvoltarea unor probleme psihologice, inclusiv depresie.

10. Sindromul picioarelor neliniștite. Persoanele care au un deficit de fier sunt mai predispuse să sufere de acest sindrom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *