Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Rinitele alergice

Rinita alergică sezonieră (polinoza sau febra de fân) se caracterizează prin originea alergică și evoluția sa strict legată de sezonul cald (primăvara și vara).

Pacientul, cel mai adesea un copil sau un tânăr, acuză de regulă repetarea acelorași simptome în aceeași perioadă a anului, timp de mai mulți ani, cel mai frecvent între lunile mai și august.

Acuzele constau din strănuturi în salve, secreție nazală apoasă abundentă, lăcrimare, senzație de înfundare a nasului, mâncărimea faringelui. Intensitatea acestor simptome perturbează activitatea și chiar viața bolnavului. Plimbările pe câmp sau în zone cu vegetație bogată în cursul primăverii și verii dezlănțuie sau agravează simptomele amintite, bolnavii respectivi resimțind o ameliorare evidentă pe timp ploios sau când merg pe litoral sau la munte.

Tratamentul se poate adresa cauzei și în acest caz se aplică în lunile premergătoare sezonului cald; se folosește tehnica hiposensibilizării specifice. Există însă și numeroase medicamente care aduc ameliorarea în plină desfășurare a simptomelor. Cura de altitudine sau cura marină în timpul sezonului cald sunt benefice.

Tagged as:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *