Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Rinita alergică – tratamente naturiste

Rinita alergică este un tip de reacție care se declanșează atunci când sistemul imunitar reacționează la substanțele inhalate iar corpul eliberează substanțe chimice care provoacă simptome alergice. Există două tipuri de rinită alergică: sezonieră și perenă, aceasta din urmă având loc pe tot parcursul anului.

Simptome

Simptomele includ: strănutul repetat, secreții nazale abundente, mâncărimi ale nasului, congestie nazală și ochi umezi sau umflați. Aceasta poate da naștere, de asemenea, la simptome cum ar fi dureri de gât, tuse uscată, dureri de cap, oboseală, slăbiciune și cearcăne.

Remedii naturiste

Pentru reducerea simptomelor, puteți utiliza remedii naturale, ieftine și eficiente. De exemplu:

1. Unul dintre primii pași pentru a trata rinita alergică este acela de a elimina mucusul din nas, cu ajutorul spălăturilor nazale. Se amestecă o linguriță de sare și un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu în 2 căni de apă distilată caldă. Folosind un tub nazal, trageți pe nas o cantitate mică din această soluție, într-o nară. Se lasă soluția să se scurgă afară prin cealaltă nară sau prin gură. Suflați nasul pentru a îndepărta excesul de mucus și soluție.

Procedați în același mod și cu cealaltă nară. Se repetă acest remediu de câteva ori pe zi, până când starea vi se îmbunătățește.

2. Ghimbirul este un alt remediu util pentru rinita alergică. Acesta funcționează ca un antihistaminic natural avand proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii care ajută la ameliorarea simptomelor rinitei. Se amestecă o lingură de ghimbir ras cu o bucată mică de scorțișoară la o cană de apă. Se fierbe timp de 5 minute, se strecoară și se adăugă miere și puțin suc de lămâie. Beți acest ceai din plante de 3 ori pe zi, când aveți alergie.

3. Pentru a reduce riscurile oricărui tip de alergie, curcuma (turmericul) este o alegere bună. Este un antioxidant puternic și un agent antiinflamator cu proprietăți pentru stimularea sistemului imunitar. Se prepară un amestec cu 6 linguri din pudră de turmeric și miere. Se amestecă bine și se păstrează într-un recipient închis etanș. Luați o linguriță din acest amestec de 2 ori pe zi.

4. Urzica este folosită în medicina alternativă ca un antihistaminic și agent antiinflamator pentru tratarea alergiilor sezoniere, inclusiv pentru rinita alergică. Se adaugă o lingură de frunze uscate de urzică la o cană de apă fierbinte.

Se acoperă și se lasă cinci minute. Se strecoară și se adaugă un pic de miere. Beți amestecul de 2 sau 3 ori pe zi, până când simptomele dispar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *