Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Remedii pentru Keratoza pilaris (piele de găină în termeni populari)

Keratoza pilaris, numită în termeni populari „piele de găină” sau „piele de gâscă” este o afecțiune comună a pielii caracterizată prin umflături mici, precum acneea, care apar pe brațe, picioare, fese sau obraji.

Aceste umflături albe sau roșii tind să fie dure și uscate și, uneori, dau senzatia de mâncărime. De obicei, este o afecțiune benignă care se poate ameliora sau poate să dispară odată cu vârsta, în general până la 30 de ani.

Practic, Keratoza pilaris apare atunci când există exces de proteine cheratina. Cauza care provoacă acumularea de cheratină nu este cunoscută. Keratoza pilaris este de multe ori asociata cu eczeme și alte afecțiuni ale pielii uscate. În plus, aceasta tinde să se agraveze în timpul lunilor de iarnă.

Deși nu există niciun tratament cunoscut pentru keratoza pilaris, mai multe remedii naturiste pot ajuta la tratarea acesteia. De exemplu:

Oțetul de mere este eficient pentru keratoza pilaris pentru că proprietățile sale astringente ajută la desfundarea porilor pielii. Se amestecă părți egale de oțet de mere și apă. Aplicați pe zona afectată, lăsați timp de câteva minute și apoi spălați. Se repetă procedura de câteva ori pe zi până când sunteți mulțumit de rezultate.

În cazul în care soluția este prea puternică pentru piele, îl puteți dilua prin adăugarea de mai multă apă. O altă opțiune este de a amesteca câte o jumătate de cană de oțet de mere și ulei de nuca de cocos. Adăugă o lingură de lecitină din soia. Utilizați în fiecare zi acest unguent pe pielea afectată.

Uleiul de nucă de cocos este un alt remediu eficient pentru keratoza pilara din cauza proprietăților sale hidratante. În plus, acesta oferă beneficii antiinflamatorii și antimicrobiene. Aplicați ulei de nucă de cocos pe piele de mai multe ori pe zi, mai ales după baie atunci când pielea este încă umedă. Consumați o linguriță de ulei de nucă de cocos pe zi.

Puteți crește treptat cantitatea până la trei linguri pe zi. De asemenea, puteți crea un exfoliant prin amestecarea unei părți din zahăr alb și o parte de zahăr brun, două părți de ulei de nucă de cocos și una sau două lingurițe de miere. Aplicați amestecul pe piele, apoi spălați și hidratați pielea. Utilizați o dată sau de două ori pe săptămână.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *