Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Remedii pentru atacurile de panică

Un atac de panică este o creștere bruscă a stării de anxietate și frică intensă. De multe ori este descris ca un sentiment de teamă față de o amenințare care nu există. Atacurile de panică apar brusc, fără niciun avertisment. Pot dura doar câteva minute sau mai mult. Rareori persistă mai mult de o oră.

Alături de anxietate și teamă, atacurile de panică pot avea simptome fizice, cum ar fi dureri în piept sau disconfort, dificultăți de respirație, hiperventilație, bătăi rapide ale inimii, transpirații, tremor, bufeuri sau frig, greață, senzație de amorțeală sau furnicături, sau senzație de sufocare.

Cauza exactă a atacurilor de panică nu este cunoscută. Acestea pot avea o componentă genetică, dar pot fi cauzate și de factori precum stresul excesiv. Pentru atacuri de panică frecvente și recurente, un diagnostic corect este o necesitate. Atacurile de panică netratate vă pot afecta emoțional. Există, de asemenea, remedii naturale simple, care pot ajuta.

1.  Mușețelul reduce simptomele ușoare până la moderate de tulburare de anxietate generalizată. Mușețelul este o sursă bogată de calciu și magneziu, doi nutrienți importanți care ajută la reducerea severității atacurilor de panică.

Se adaugă două lingurițe de flori de mușețel uscate la o cană de apă fierbinte. Se acoperă și se lasă la macerat 10 minute. Se strecoară, se adaugă miere și se bea. Încercați să beți două căni de ceai de mușețel pe zi, pentru a vă relaxa și pentru a preveni atacurile de panică.

2. Fiind un adaptogen, ginsengul poate fi folosit pentru a vindeca atacurile de panică. S-a descoperit că persoanele care iau ginseng pot face față mai bine atacurilor de panică, deoarece ajută la reducerea intensității răspunsului organismului la factorii de stres. În plus, acesta are un efect relaxant asupra nervilor.

Tăiați cinci până la opt felii subțiri de ginseng și puneți-le la fiert în trei căni de apă, timp de 15 minute, la foc mic. Se strecoară, se adaugă puțină miere și se consumă atunci când este rece. Beți una până la trei cești de ceai de ginseng pe zi, după cum este necesar.

3. Faceți masaj zilnic, acesta poate ajuta la reducerea intensității precum și la reducerea frecvenței atacurilor de panică. Întregul proces de masaj ajută la calmarea nervilor și la relaxarea minții.

Pentru masaj, folosiți uleiuri cu arome (uleiuri esențiale) din plante, pentru relaxare. Aveti posibilitatea să utilizați uleiuri cum ar fi uleiul de susan, uleiul de măsline sau uleiul de nucă de cocos. Utilizați ulei cald pentru masajul umerilor, gâtului, spatelui și a părții inferioare a picioarelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *