Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Remedii naturiste pentru migrene

Migrenele reprezintă una dintre cele 20 de afecțiuni medicale cu cea mai mare frecvență la nivel mondial, conform Organizației Mondiale a Sănătatii. Simptomele tind să varieze de la o persoană la alta. Deseori, oamenii experimentează flash-uri de lumină, sensibilitate crescută la lumină și sunet, furnicături la nivelul brațelor și picioarelor, greață și vărsături. O persoană afectată de migrenă este afectată de iritabilitate, apetit alimentar scăzut, un gât înțepenit, constipație, căscat.

Deși nu există niciun tratament cunoscut pentru migrene, puteți încerca acasă unele căi de atac naturale:

1. Oțet de mere. Având putere nutritivă, oțetul de mere ajută la reducerea migrenelor. Este benefic, de asemenea în detoxifiere, pentru controlul de zahăr din sânge, reglarea tensiunii arteriale, reducerea durerii osoase, pierderea în greutate. Adaugă o lingură de oțet de mere la un pahar de apă. Se adaugă și o lingură de miere.

Consumă zi de zi pentru a preveni migrenele. De asemenea, în timpul migrenelor, ia două linguri de oțet de mere.

2. Pachet de gheață. Gheața te poate scăpa de stres precum și de dureri de cap. Ea are un efect de amorțeală care ameliorează durerea. Înfășurați câteva cuburi de gheață într-un prosop curat și puneți-l pe tâmple, frunte și/sau ceafă timp de 10 până la 15 minute. Se repetă după cum este necesar. Puteți încerca, de asemenea, alternativ, comprese calde și reci pentru 15 minute, după cum este necesar. Pentru rezultate mai bune, se adaugă comprese cu uleiuri esențiale de lavandă și/sau mentă.

3. Mentă. Proprietatea antiinflamatorie a mentei ajută la calmarea nervilor. În plus, aceasta are un efect antispasmodic și calmant. Pur și simplu bea ceai de mentă îndulcit cu miere. Se repetă după cum este necesar.

De asemenea, îți poți masa tâmplele cu o picătură de ulei esențial de mentă sau o combinație de ulei de mentă și lavandă.

4. Piper Cayenne. Este un remediu foarte bun pentru acasă deoarece stimulează circulația și îmbunătățește fluxul sanguin. În plus, acesta conține capsaicină, un compus care funcționează ca un analgezic natural. Se amestecă o jumătate până la o linguriță de piper roșu într-o cană de apă caldă. Opțional, se adaugă puțină zeamă de lămâie și miere pentru a îmbunătăți gustul precum și beneficiile pentru sănătate. Bea după cum este necesar.

5. Muşeţel. Are proprietăți antiinflamatorii, antispastice și calmante. În mod regulat, consumul de ceai de mușețel poate preveni problema. Adaugă două până la trei lingurițe de flori de mușețel uscate într-o ceașcă de apă fierbinte timp de câteva minute. Se strecoară și se bea de trei sau de patru ori pe zi, pentru ameliorarea simptomelor de migrenă.

Categorised in: Tratamente pentru migrena, Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *