Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Remedii naturiste pentru insomnie

Insomnia este o tulburare de somn caracterizată de dificultatea de a adormi sau de a rămâne adormit. Aceasta duce la oboseala în timpul zilei, performanțe slabe, dureri de cap, iritabilitate, depresie și diverse alte probleme.

Insomnia este, în general, de două tipuri: acută și cronică. Insomnia acută este mai frecventă și durează zile sau săptămâni. Insomnia cronică, pe de altă parte, durează luni sau chiar mai mult.

Cauzele insomniei includ: stresul, anxietatea, tulburările psihotice, obiceiurile proaste de somn, perturbări în mediul de dormit, cofeina sau alte stimulente, durerile cronice, dificultățile de respirație și anumite afecțiuni medicale precum artrita, insuficiența cardiaca ș.a.m.d.

Vestea bună este că există posibilitatea de a trata insomnia chiar de acasă, cu ajutorul unor remedii naturiste. Între acestea se numără și următoarele:

Semințe de chimion.  Chimionul este un condiment culinar cu proprietăți medicinale care ajută la digestie. În medicina tradițională ayurvedică a fost folosit pentru a induce somnul. Uleiul de chimen are, de asemenea, un efect tranchilizant. Se amestecă o linguriță de pulbere de chimen într-o banană pasată și se consumă înainte de a merge la culcare. De asemenea, ceaiul de chimen ameliorează stările de oboseală. De multe ori, insomnia și oboseala merg mână în mână.

Nucșoara are proprietăți sedative și poate induce somnul. Adăugați o optime de linguriță de pudră de nucșoară la o ceașcă de lapte cald. Consumați înainte de a merge la culcare. Ca alternativă, puteți adăuga un sfert de linguriță de nucșoară proaspăt măcinată la o cană de apă caldă sau orice suc de fructe. Se consumă, de asemenea, înainte de culcare.

Șofranul are proprietăți sedative ușoare și ajută la tratarea insomniei. Adăugați două fire de șofran într-o ceașcă cu lapte cald și consumați înainte de a merge la culcare.

Ceaiul de mușețel este un remediu binecunoscut pentru insomnie. Cu toate că motivul exact nu este cunoscut, studii științifice au sugerat că apigenina, un compus conținut de mușețel, ar putea fi responsabil pentru efectul său sedativ. Ceaiul de mușețel poate fi îndulcit cu miere.

Banane. O banană consumată seara înainte de culcare poate fi utila în combaterea insomniei deoarece conține un aminoacid numit triptofan care ajută la ridicarea nivelului de serotonină, care ajută la reglarea somnului. De asemenea, îmbunătățește starea de spirit și ajută la reglarea apetitului.

Laptele cald este un remediu excelent pentru a vă relaxa mintea și corpul. Asemenea bananelor, conține triptofan, ceea ce înseamnă că ajută la reglarea somnului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *