Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Remedii naturiste pentru combaterea mătreții

Mătreața afectează aproape 70% din populația lumii, având cauze diverse. Pe lângă aspectul inestetic, aceasta poate duce la afecțiuni grave ale pielii scalpului.

Mătreața este o afecțiune a scalpului cu care se confruntă foarte multe persoane, indiferent de sex sau de vârstă. Se caracterizează prin prezența unor “fulgi” (scuame albicioase) la nivelul pielii capului, pe păr și pe umeri. Practic, mătreața este formată din celule moarte care se desprind de pe pielea capului.

Potrivit medicilor, principală cauză a apariției mătreții este irigarea insuficientă cu sânge a pielii de la nivelul scalpului, aceasta devenind foarte uscată. De asemenea, mătreața poate apărea din cauza stresului, a dietei dezechilibrate sau a unor produse cosmetice pe care le folosim.

Un remediu foarte eficient este folosirea uleiului de măsline. Masează bine pielea capului, dar și părul, cu ulei de măsline. Lasă-l să acționeze 30 de minute, după care clătește bine. Părul va căpăta luciu, iar pielea capului o să fie hidratată.

De asemenea, este bine să te clătești cu oțet. Diluează câteva linguri de oțet în apă și folosește-l la clătire.

Citește întregul articol pe InfoBraila.ro

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *