Remedii naturiste pentru combaterea matretii

Matreata afecteaza aproape 70% din populatia lumii, avand cauze diverse. Pe langa aspectul inestetic, aceasta poate duce la afectiuni grave ale pielii scalpului.

Matreata este o afectiune a scalpului cu care se confrunta foarte multe persoane, indiferent de sex sau de varsta. Se caracterizeaza prin prezenta unor “fulgi” (scuame albicioase) la nivelul pielii capului, pe par si pe umeri. Practic, matreata este formata din celule moarte care se desprind de pe pielea capului.

Potrivit medicilor, principala cauza a aparitiei matretii este irigarea insuficienta cu sange a pielii de la nivelul scalpului, aceasta devenind foarte uscata. De asemenea, matreata poate aparea din cauza stresului, a dietei dezechilibrate sau a unor produse cosmetice pe care le folosim.

Un remediu foarte eficient este folosirea uleiului de masline. Maseaza bine piele capului, dar si parul, cu ulei de masline. Lasa-l sa actioneze 30 de minute, dupa care clateste bine. Parul va capata luciu, iar pielea capului o sa fie hidratata.

De asemenea, este bine sa te clatesti cu otet. Dilueaza cateva linguri de otet in apa si foloseste-l la clatire.

Citeste intregul articol pe InfoBraila.ro

This entry was posted in Tratamente pentru reumatism. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *