Remedii naturiste împotriva febrei

Nu doar medicamentele, ci şi plantele medicinale pot face minuni atunci când avem febră. Însă înainte de a folosi aceste leacuri, e bine să ştii că febra apare atunci când temperatura corpului depăşeşte 37 de grade Celsius.

Cauzele sunt variate. Poate fi vorba de o infecţie virală sau bacteriană sau de o reacţie alergică. De cele mai multe ori, febra este un aliat al organismului împotriva infecţiei. Creşterea temperaturii corpului stimulează producerea celulelor albe din sânge, responsabile de apărarea împotriva agenţilor infecţioşi.

La un adult, un nivel ridicat al febrei arată gravitatea bolii, în timp ce la copii, aceştia pot avea o febră mai mare în cazul unei viroze respiratorii de gravitate medie decât în cazul unei infecţii bacteriene serioase.

Pentru scăderea febrei se administrează antitermice (sau antipiretice): aspirină, paracetamol sau ibuprofen. Remediile naturiste pot să fie, de asemenea, de ajutor, mai ales dacă bolnavii nu tolerează anumite antitermice. La copiii mici, de exemplu, nu se foloseşte aspirina pentru că poate duce la apariţia Sindromului Reye.

This entry was posted in Remedii naturale diverse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *