Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Remedii naturiste împotriva alergiei

Tratamente alergie

1. Apa sărată

Cu ajutorul apei sărate puteți trata rinita alergică, astfel preparați apă sărată călduță punând 2-3 linguri de sare neiodată sau sare de mare la 1 litru de apă și se fierbe 20 minute, se trage pe nări alternativ, pâna ajunge în gura. Tratamentul este îndelungat.

2. Umidificatorul

Umidificatorul este aparatul foarte util ce ajută la creșterea umidității aerului dintr-o încăpere. Cu ajutorul umidificatorului poți scăpa de diverșii alergeni care pătrund în casă, decontaminând astfel aerul pe care îl respirați.

3. Purificator de aer

Folosirea unui purificator de aer, mai ales în dormitor, este cea mai bună modalitate de a elimina sporii și polenul din aer.

Purificatorul ajută la captarea și eliminarea impurităților din aer, prafului gospodăresc, polenului și mirosurilor neplăcute din casa dumneavoastră. Astfel aerul devine sănătos, fără praf și polen pentru a nu provoca alergie la praf.

4. Inhalări cu aburi

În apa fierbinte se adaugă 3 picături de ulei esențial de eucalipt, 3 picături de ulei esențial de rozmarin, 2 picături de ulei esențial mirt și 2 picături de ulei de arbore de ceai esențial. Acoperiți-vă cu un prosop de baie peste cratită (păstrați descoperită fața destul de departe de abur pentru a evita arsurile) și inhalați profund pentru 5-10 minute. Repetați de 1-3 ori pe zi.

Pentru uleiuri esențiale, consultați oferta Cozac Plant. Au propriul laborator de medicină naturistă.

5. Probiotice

Pe lângă faptul că ajută la menținerea balanței normale a microorganismelor (microflora) de la nivel intestinal, probioticele joacă un rol important în menținerea echilibrului sistemului imunitar.

6. Mierea

Mierea este un aliment complet ce conține antioxidanți, carbohidrați și o serie de vitamine și minerale
(vitamina B, tiamina, riboflavin, niacina și aminoacizi, magneziul, calciul, manganul, cuprul, fosforul, zincul). Nu este demonstrat științific că mierea de albine ajută împotriva alergiilor, dar nu are nici efecte secundare, iar persoanele care mănâncă miere susțin că se simt mult mai bine după consumul de miere.

7. Quercetin Bioactiv

Această substanță care se găsește în foile de ceapa și mere este un antihistaminic natural, inhibând producerea și eliberarea histaminei și a altor factori alergici. Aceasta substanță se folosește cu rezultate bune în tratarea artritei, reumatismului articular, artrozei.

Quercetin are efecte antioxidante și de protejare a vitaminei C Quercetin are de asemenea proprietăți anti-tumorale remarcabile în special pentru cancerele de piele și prostată.

8. Ceaiul de urzică

Ceaiul de urzică este recomandat celor ce suferă de orice fel de alergie, aceasta plantă anihilând predispoziția la răceli și combate afecțiunile artritice și reumatice.

Ceaiul de urzici se prepară din 2 lingurițe de urzici uscate la o ceașca de apă fierbinte. Infuzia trebuie băută de 4 ori pe zi. Ceaiul se bea fără zahăr.

Tagged as: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *