Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Remedii naturiste eficiente în tratarea pielonefritei

Pielonefrita este o infecție la rinichi, de obicei cauzată de o infecție bacteriană care se extinde de la nivelul tractului urinar la vezica urinară prin uretră și, în final, la rinichi. Ea poate afecta unul sau ambii rinichi. Femeile, și în mod special femeile gravide, au un risc crescut de infecție la rinichi, comparativ cu barbatii. Alți factori care cresc riscul de a dezvolta o infecție la rinichi includ: obstrucția la nivelul tractului urinar, sistemul imunitar slăbit din cauza diabetului zaharat, HIV, efecte secundare ale anumitor tratamente, utilizarea prelungită a unui cateter urinar.

Unele dintre cele mai comune simptome ale unei infecții renale sunt durerile de spate în zona în care sunt localizați rinichii, dureri abdominale, greață, vărsăturile, febra, durere sau senzație de arsură în timpul urinării, nevoia de a folosi baia frecvent, schimbarea culorii la urină și durere deasupra osului pubian.

În cazul în care nu sunt tratate la timp, infecțiile renale pot duce la complicații grave și pot afecta permanent rinichii. De multe ori, antibioticele sunt recomandate pentru tratarea infecției. De asemenea, puteți utiliza unele remedii naturiste pentru a reduce simptomele și a ajuta vindecarea.

1. Creșterea consumului de lichide. Consumați cel puțin 8 până la 10 pahare de apă pe zi. De asemenea, aveți posibilitatea de a bea 1 – 2 pahare de suc de lămâie pe zi. Beți sucuri de fructe și legume, astfel încât organismul să primească toate vitaminele și mineralele necesare pentru a lupta împotriva infecției. Evitați cafeaua și băuturile alcoolice până când dispare infecția.

2. Comprese calde. Durerile de la nivelul abdomenului inferior, spate și șolduri sunt foarte frecvente atunci când suferiți de o infecție la rinichi. Puteți aplica comprese calde pentru a reduce durerea, a relaxa mușchii abdomenului și a reduce presiunea din vezica urinară. Aceasta va contribui, de asemenea, la reducerea inflamației.

3. Suc de afine. Sucul de afine este bun pentru sănătatea rinichilor. Beți un pahar de suc de afine neîndulcit pe zi. Nu consumați acest suc în cantități uriașe sau pentru perioade lungi de timp, deoarece poate provoca reacții adverse. Consumul în cantități mari poate dezvolta pietre la rinichi, deoarece conține oxalat.

6. Nalba. Un remediu popular pe bază de plante pentru infecții la rinichi este Nalba mare. Are proprietăți diuretice care încurajează creșterea fluxului de urină, astfel încât toxinele și produsele nocive pot fi eliminate din organism. Mai mult decât atât, nalba poate lupta cu ușurință împotriva organismelor neprietenoase. În plus, proprietățile sale antioxidante protejează celulele de-a lungul tractului urinar de daunele cauzate de radicalii liberi.

Categorised in: Tratamente pentru pietre la rinichi, Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *