Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Remedii naturiste care previn Boala Alzheimer

Alzheimer este o boală cronică, progresivă și degenerativă a creierului care descompune și în cele din urmă distruge celulele creierului. Nu există niciun leac pentru această boala. Cu toate acestea, în cazul în care sunteți expuși riscului de a o dezvolta, puteți preveni sau încetini progresia acesteia prin modificări ale stilului de viață și schimbări de dietă. Iată câteva exemple:

Uleiul de cocos poate ajuta la prevenirea bolii Alzheimer. Conform unui studiu publicat în 2014, uleiul de nucă de cocos atenuează efectele de amiloid-β (Ap) asupra neuronilor corticali. Peptida Ap este una dintre componentele care contribuie la această boală. În plus, trigliceridele cu lanț mediu din uleiul de nucă de cocos reface mucoasa nervilor și îmbunătățește performanțele cognitive. Pentru starea generală de sănătate a creierului, utilizați numai uleiul de cocos organic, presat la rece, virgin. Consumați regulat, de două ori pe zi, una până la două lingurițe de ulei. De asemenea, includeți folosirea uleiului de nucă de cocos și în salatele pe care le consumați.

Vitamina B12 (cobalamina) contribuie la susținerea funcționării neuronale în organism, iar lipsa ei poate provoca diferite semne și simptome ale bolii, inclusiv pierderi de memorie. Consumați alimente bogate în vitamina B12, cum ar fi: carnea roșie, peștele, carnea de pasăre, ouă, lapte, brânză, fasole uscată, avocado, cereale și lapte de soia. Puteți lua, de asemenea, vitamina B12 sub formă de supliment, după consultarea unui medic.

Vitamina E poate încetini progresia bolii Alzheimer, iar migdalele sunt o bună sursă de vitamina E. În plus, acizii grași omega-3 din migdale stimulează memoria. Migdalele sprijină, de asemenea, funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos care, la rândul său, controlează funcțiile cognitive. Mâncați zilnic migdale prăjite sau uscate pentru a preveni ascensiunea bolii. O altă opțiune este consumarea zilnică, pe stomacul gol, a opt sau zece migdale decojite.

Consumul zilnic de acizi grași Omega-3 poate fi un potențial tratament pentru Alzheimer. Un studiu efectuat în 2007 de cercetătorii de la Universitatea Irvine din California a constatat că acidul docosahexaenoic (DHA), un tip de acid gras Omega-3, poate ajuta la prevenirea dezvoltării bolii Alzheimer, deoarece poate încetini creșterea a două leziuni cerebrale care sunt semnele distinctive ale acestei boli neurodegenerative. Obținerea mai multor acizi grași Omega-3 din dietă, prin consumul de pește gras, nuci, semințe de in, fasole, ulei de măsline și suc de fructe este foarte benefică în combaterea și prevenirea bolii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *