Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Remedii naturale benefice în tratarea infecțiilor urinare

Infecțiile urinare sunt caracterizate prin infecții bacteriene care se dezvoltă în tractul urinar, care este compus din vezică urinară, rinichi și uretră. Infecțiile sunt adesea însoțite de crampe, dureri abdominale și senzații de arsură în timpul urinării. Pe lângă medicamentele prescrise, medicul vă poate recomanda și o dietă care poate preven iritarea tractului urinar.

Iată câteva exemple:

1. Chefirul, iaurtul și alte produse fermentate conțin bacterii “bune”, cum ar fi lactobacilli și bifidobacteria. Aceste bacterii prietenoase ajută la întărirea tractului urinar. Sunt, de asemenea, benefice pentru formarea barierelor de bacterii vaginale protectoare în zona vezicii urinare, care ajută la reducerea simptomelor infecțiilor urinare.

2. Acidul ascorbic (vitamina C) este adesea utilizat pentru a combate simptomele infecțiilor urinare deoarece ajută la inhibarea creșterii de bacterii, face ca urina să fie mai puțin acidă și reduce șansele de revenire a infecției. Exemple de alimente bogate în vitamina C includ portocalele, varza, conopida, roșiile, fructele de pădure, kiwi, broccoli, spanacul și grapefruitul.

3. Consumul zilnic a două cești de suc de afine scade severitatea și numărul de infecții ale tractului urinar la femei. Afinele conțin compuși numiți proantocianidine, care împiedică bacteria E.coli să dezvolte celule la nivelul tractului urinar. Acestea conțin, de asemenea, antioxidanți care stimulează sistemul imunitar.

4. Cartoful dulce este una dintre cele mai vechi legume cunoscute omului și una dintre cele mai nutritive legume care există. Cartofii dulci sunt, de asemenea, un excelent plus în dietă deoarece sunt surse de beta-caroten, un nutrient care ajută în protecția împotriva infecțiilor urinare.

5. S-a demonstrat că riscul de a avea o infecție urinară este direct afectat de aportul de lichide din organism. Un consum adecvat de apă ajută, de asemenea, în tratamentul unei infecții prin diluarea bacteriilor din urină. Cei mai mulți experți recomandă consumul a cel puțin 8 pahare de apă pe zi – dacă sunteți activi fizic în timpul zilei, organismul necesită mult mai multă apă.

6. Morcovii au o concentrație ridicată de beta-caroten și sunt legume care trebuie incluse în dietă dacă sunteți predispus la infecții ale tractului urinar. Morcovii cu cea mai profundă culoare portocalie conțin, de obicei, cele mai înalte niveluri de beta-caroten. Atunci când cumpărați morcovi este recomandabil să alegeți produse cultivate ecologic.

7. Profesioniștii din domeniul sanitar recomandă rădăcină de hrean femeilor care sunt predispuse la infecții ale tractului urinar. Hreanul conține o substanță chimică numita izotiocianat de alil care s-a demonstrat că elimină o serie de bacterii, inclusiv bacteriile E. coli care pot provoca infecții ale tractului urinar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *