Proprietatile miraculoase ale apei in functionarea creierului

Inca nu stim daca apa gandeste sau nu… dar ar fi timpul sa ne obisnuim cu ideea ca nu putem gandi fara apa. In cele ce urmeaza va prezentam si cateva dovezi ce vin in sprijinul afirmatiei de mai sus, care nu este o metafora, sau nu este doar o metafora chiar daca asa pare la o prima citire.

Povestea noastra incepe la nivelul creierului una dintre cele mai importante parti a corpului nostru si probabil cea mai misterioasa, desi ar fi hazardat sa spunem ca stim ceva cu adevarat despre organismul nostru. Creierul se considera ca este responsabil pentru functionarea constienta si compatibila cu viata, a corpului nostru. Cand creierul nu ne asigura contactul constient si adaptativ la mediu, celelalte organe interne functioneaza, dar este o functionare vegetativa, de supravietuire, de aceea se considera ca in creier se afla centrul de comanda al corpului nostru prin intermediul caruia reusim sa ne adaptam optim la cerintele mediilor biologic, fizic, social, etc.
Pentru functionarea sa optima creierul are nevoie de glicogen, conform manualelor de biologie, dar aceleasi manuale uita sa ne spuna ca mai are nevoie si de apa, el insusi fiind o structura constituita din 85% apa. Asta ar insemna ca pentru ca al nostru creier sa aiba cea mai corecta activitate in raport cu cerintele mediului, el ar avea nevoie de apa, abundenta de apa.

Creierul functioneaza prin intermediul unor impulsuri nervoase de natura electrica puse in evidenta de catre testul numit electroencefalograma. Apa conduce foarte bine electricitatea asa ca nu ar trebui sa ne mire afirmatia ca apa este vitala pentru o buna activitate cerebrala, caci prin intermediul apei se transmit impulsurile nervoase de la un neuron la celalalt cu viteza suficient de mare pentru ca tot ceea ce se intampla in organismul nostru sa fie corelat si coordonat pentru ca noi sa putem reactiona prin adaptare la mediu intr-un timp atat de scurt incat avem impresia ca totul se intampla instantaneu. Apa face posibila viteza de reactie atat in actiune cat si in gandire. Jumatate din energia creierului se consuma numai pentru a asigura transmiterea impulsurilor de la un neuron la altul. Mai mult.

This entry was posted in Remedii naturale diverse. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *