Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Potasiul în alimentație

Potasiul ajută la reglarea echilibrului apei în organism, fiind un mineral esențial alături de calciu și sodiu. Potasiul este folosit pentru a converti glucoza în glicogen, pentru a fi stocat și eliberat mai târziu.

În organism, necesarul zilnic de potasiu este de 2.000 – 3.000 mg pe zi, iar această cantitate se găsește în salata verde, în spanac, în două banane, în carnea de pui și pește, în legume, fructe, toate fiind surse consistente de potasiu.

Un aport adecvat de potasiu pentru a duce o viață echilibrată este garantat prin consumarea unor alimente variate. Alimentele cu un conținut ridicat de potasiu includ sucul de portocale, cartofii, bananele, roșiile, broccoli, soia, orezul brun, usturoiul, caisele și avocado, deși se găsește în majoritatea fructelor, legumelor și cărnurilor.

În cazul lipsei de potasiu pot apărea simptome cum ar fi: oboseala fără motiv aparent, crampe musculare, nervozitate, aritmie cardiacă, hiperexcitabilitate neuro-musculară, stări depresive, stări de voma, balonări, paralizie, hipotensiune, sete.

În cazul în care consumați alcool și cafea, sau ați urmat cure drastice de slăbire, mai ales în cele în care se introduc foarte multe proteine în alimentație, puteți avea carențe de potasiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *