Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Plante medicinale cu efect sedativ, calmant

Exista o gama variata de plante medicinale cu efecte sedative, calmante sau altele cu efecte stimulative ale sistemului nervos central.

Pentru efectele lor sedative centrale fitoterapia recomanda urmatoarele specii lipsite de nocivitate, in cazul in care se respecta dozele indicate:
– florile, frunzele si fructele de paducel sub forma de infuzie, o lingurita la cana , din care se bea seara o cana inainte de culcare, In cazul in care datorita activitatii pe teren sau specificul muncii nu este totdeauna posibila prepararea unei infuziim se recomanda tinctura de paducel.

Fitoterapia moderna numeste infuzia de paducel “laptele varstnicilor” avand pe langa efectele sedative si proprietatea de a preveni accidentele cardio-vasculare.

Tot pentru efectele sedative se recomanda infuzia de talpa gastii, 2-3 linguri de planta la o cana cu apa, din care se administreaza 4-6 linguri pe zi, ultimele doua inainte de culcare.

Sunt binecunoscute efectele sedative ale radacinii de valeriana, care sub forma de infuzie , o lingurita la o cana (1-2 cani pe zi), sub forma de pulbere de radacina de 3 ori p[e zi cate 1/5 lingurita sau sub forma de tinctura 15-20 picaturi se poate folosi ori de cate ori se simte nevoia. Pentru a se diminua gustul si mirosul neplacut al valerianei, palnte se mai poate asocia cu flori de levantica, sulfina, salvie sau roinita, plante de asemenea considerate sedative.

In special pentru copii, un sedativ bland il constitue o infuzie de flori de tei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *