Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Piele frumoasa si fara cusur? Iata ce trebuie sa consumi!

Știați că alimentația este drumul spre o piele frumoasă și fără cusur? Există o strânsă legătură între ceea ce mâncați și cum arătați. Cu ajutorul unei diete echilbrate puteți reduce semnele de îmbătrânire cum ar fi ridurile, îngroșarea pielii, decolorarea și elasticitatea. Un organism sănătos va reflecta întotdeauna o piele sănătoasă. O dietă echilibrată este esențiala pentru o piele sănătoasă și vibrantă. Alimentele care sunt bogate în antioxidanți și care conțin vitaminele A, C, E și seleniu ajută la protejarea pielii și o mențin hrănită.

Fructele de pădure

Fructele de pădure, cum ar fi căpșunile, afinele, dudele, murele, zmeura și cireșele sunt considerate alimente benefice pentru piele datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Antioxidanții combat radicalii liberi și încetinesc procesul de îmbătrânire prin reducerea daunelor oxidative a celulelor. Împreună cu antioxidanții, fructele de pădure au și proprietăți antiinflamatorii. Fructele de pădure sunt foarte bune ca gustare zilnică, lângă ele puteți adăuga cereale, piureuri sau iaurt.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este o sursă excelentă de polifenoli, antioxidanți și acizi grași esențiali, care pot ajuta la întârzierea procesului de îmbătrânire. De asemenea, este bogat în squalen, un emolient natural benefic atât pentru piele cât și pentru unghii și păr. Cantitatea mare de vitamina E din uleiul de măsline ajută la protejarea membranelor celulare și protejează pielea împotriva razelor ultraviolete nocive ale soarelui. Aplicați ulei de măsline direct pe pielea umedă după ce faceți duș. De asemenea, îl puteți folosi ca demachiant.

Somonul sălbatic

Somonul sălbatic este una dintre cele mai bune surse de acizi grași omega-3, care ajută la menținerea membranelor celulare ale pielii și permit în același timp apei și nutrienților să respingă toxinele dăunătoare.

Aceste grăsimi sănătoase reduc inflamația din organism și riscul de cancer de piele. Somonul conține, de asemenea, seleniu, un mineral care protejează pielea de razele UV dăunătoare. Consumați cel puțin două porții din acest pește gras în fiecare săptămână. Heringul, macroul și sardinele vor contribui, de asemenea, la menținerea sănătoasă a pielii, aceasta devenind netedă, clară și strălucitoare.

Spanacul

Spanacul este o legumă bogată în antioxidanți, vitaminele B, C, și E, potasiu, calciu, fier, magneziu și acizi grași omega-3, elemente foarte benefice pentru sănătatea generală a pielii. Datorită volumului mare de acid folic din spanac, consumul zilnic ajută la repararea și menținerea ADN-ului, previne deteriorarea celulelor și încetinește procesul de îmbătrânire. De asemenea, conținutul de apă din spanac penetrează membranele celulare, astfel pielea devenind mai puțin ridată.

În concluzie, secretul din spatele unui ten strălucitor constă în dieta zilnică. Alături de o dietă echilibrată, un program normal de odihnă și evitarea expunerii excesive la razele solare sunt metode de menținere a unui ten sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *