Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Metode simple de prevenire a laringitei

Laringita apare atunci când partea vocală a laringelui se inflamează. Din această cauză vocea devine răgușită sau este posibil ca persoana în cauză să nu mai poată scoate nici un sunet. Laringita este cauzată de o infecție respiratorie sau de o iritație. Pentru a preveni laringita stați departe de oamenii bolnavi și spălați-vă pe mâini frecvent. Protejarea vocii și menținerea unui gât umed poate preveni, de asemenea, laringita.

În continuare vă voi prezenta câteva metode simple de prevenire a laringitei.

1. Păstrați distanța față de persoanele infectate cu orice fel de răceală. Virusurile și bacteriile care pot cauza infecții respiratorii sunt adesea răspândite prin tuse și strănut. Dacă la locul de muncă sau la școală aveți colegi răciți, stați departe de ei cât timp persistă simptomele. Nu împărțiți niciodată lucruri personale cu cineva care suferă de răceală.

2. Chiar dacă nu sunteți răciți, puteți contacta laringita în urma expunerii la substanțe care irită gâtul. Evitați expunerea la substanțe care cauzează durere în gât sau tuse.

Fumul poate irita gâtul. Dacă sunteți fumător, încercați să renunțați la fumat. În cazul în care nu fumați, asigurați-vă că stați departe de cei care au acest obicei nociv, pentru că și fumatul pasiv vă afectează.

3. Dacă sunteți expuși în mod regulat la produse chimice concentrate sau alergeni, la locul de muncă sau acasă, aveți grijă să purtați o mască pe față. Acidul gastric poate irita, de asemenea, gâtul. Dacă observați că vă confruntați cu simptome de reflux de acid, luați imediat măsuri pentru gestionarea simptomelor.

4. Consumați alcool moderat. Alcoolul poate usca cu ușurință gâtul, astfel putând deveni vulnerabili la laringită. Așadar, dacă încercați să preveniți laringita trebuie să evitați consumul de alcool în cantități mari.

5. Încercați să nu vă folosiți vocea prea mult. Laringita poate fi, de asemenea, cauzată de oboseala corzilor vocale. Vorbind sau cântând cu voce tare zile în șir puteți face laringită. Nu vorbiți sau cântați prea tare. Utilizați un microfon în cazul în care aveți nevoie să vă faceți auzit. Evitați evenimentele la care trebuie să urlați. Să zicem că mergeți la un meci de fotbal, încercați să nu țipați.

6. Limitați băuturile care conțin cofeină. Cofeina poate, de asemenea, să usuce gâtul, crescând riscul de laringită. Dacă doriți să preveniți laringita, nu exagerați cu băuturi bogate în substanțe precum cofeina și bicarbonatul de sodiu. Consumați doar una sau maxim două băuturi cofeinizate pe zi pentru a vă proteja de laringită.

Categorised in: Alergiile si tratarea lor, Tratamente pentru afectiuni respiratorii, Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *