Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Metode și remedii naturiste eficiente pentru tratarea hemoroizilor

Numeroase persoane s-au confruntat sau se confruntă cu afecțiuni hemoroidale. La nivel global, mai mult de 45% din populație este afectată de hemoroizi de regulă în jurul vârstei de 45 – 65 de ani, însă și mai devreme în unele cazuri. O serie de factori contribuie la apariția hemoroizilor: graviditatea, istoricul familial, constipația, o dietă săracă în fibre, ridicarea de obiecte grele, obezitatea, alergiile alimentare, lipsa de activitate fizică, poziția șezând sau în picioare pentru perioade mari de timp. Unele simptome comune date de hemoroizi sunt sângerările, nodulii care se formeaza în jurul anusului și iritațiile din apropierea regiunii anale.

În cazul în care nu sunt controlate și tratate, afecțiunile hemoroidale pot duce la complicații mari. Din fericire, afecțiunea și simptomele sale nu sunt dificil de tratat, respectiv de atenuat, chiar și prin folosirea unor ingrediente naturale simple. Scopul acestui articol este acela de a vă face cunoscute câteva metode și remedii naturiste eficiente pentru tratarea acestei afecțiuni.

10 metode naturiste eficiente pentru tratarea hemoroizilor la domiciliu

1. Băi de șezut. Aceasta este o tehnică ce presupune să se țină șoldurile și fesele în apă fierbinte. Băile de șezut cu apă caldă ajută la ameliorarea simptomelor hemoroizilor, eliminând senzațiile de durere sau măncărime. Pentru a face o baie caldă de șezut aveți posibilitatea de a utiliza un vas cu adâncime mica sau un aparat special care se pune pe scaunul de toaletă. Se înmoaie zona anală în apă caldă pentru 10 – 15 minute, de două sau de trei ori pe zi.

2. Aplicați medicamente topice. Exista mai multe medicamente topice care tratează eficient hemoroizii, precum: creme, unguente, tampoane medicinale și supozitoare. Medicamentele topice care conțin hamamelis sau hidrocortizon pot ajuta la ameliorarea durerii și senzațiilor de mâncărime asociate cu hemoroizi. Alte medicamente topice conțin steroizi, anestezice, substanțe astringente ș.a.m.d. Nu utilizați astfel de medicamente pentru mai mult de o săptămână cu excepția cazului în care medicul curant va decide altfel.

3. Aplicați comprese reci. Un cub cu gheață poate ajuta la reducerea inflamației. Împăturiți un cub de gheață într-o țesătură din bumbac și aplicați-l pe locul afectat timp de 10 minute.

4. Utilizați bune practici de igienă. În tratarea hemoroizilor este vital să se păstreze zona anală curată.

5. Fiți foarte atenți la dietă. Controlați aportul de sare și al altor alimente (condimente puternice, cafea, cola și bere) deoarece acestea pot agrava simptomele.

6. Creșteți aportul de fibre și pe cel de lichide (8-10 pahare cu apă pe zi) pentru a preveni constipația.

7. Nu stați pentru timp îndelungat în poziția șezut. Dacă aveți un loc de muncă ce vă impune să stați în această poziție pentru mult timp, ridicați-vă pentru cel puțin 5 minute la fiecare oră.

8. Executați exerciții fizice în fiecare zi. Cel puțin 15 de minute de exerciții pe zi pot ameliora afecțiunea hemoroidală. Incluzând exerciții Kegel în programul zilnic, mușchii din jurul anusului se vor tonifia.

9. Nu stați mai mult decât este necesar pe toaletă.

10. Pentru igienă utilizați șervețele și nu hârtie igienică. Dacă aveți hemoroizi, hârtia igienică uscată poate irita și rupe venele care sunt deja umflate și inflamate. Pentru a evita situații neplăcute, la toaletă utilizați tampoane pentru copii în loc de hârtie igienică. Nu utilizați servețele parfumate sau cu alcool, deoarece acestea ar putea irita hemoroizii.

12 remedii naturiste eficiente pentru tratarea hemoroizilor

1. Hamamelis (Floarea de iarnă): Dezinfectantul de hamamelis poate opri sângerarea provocată de hemoroizi. Este suficient să aplicați pe un tampon de vată și să tamponați în regiunea rectului.

2. Aloe Vera: această plantă asigură una dintre cele mai simple și mai eficiente căi de atac pentru ameliorarea simptomelor date de hemoroizi, cum ar fi pruritul, senzația de arsură și inflamația. Se taie o frunză din această plantă și lichidul rezultat se aplică local de mai multe ori pe zi. Este recomandat să se curețe zona înainte de a se aplica remediul.

3. Mușețel, unguraș, coada calului, frunze de stejar: cu ajutorul unei infuzii pregătită din aceste plante (în cantități egale) zona inflamată din cauza hemoroizilor se poate dezumfla.

4. Mangold (sfecla elvețiană): un aliat simplu pentru a lupta împotriva hemoroizilor în mod natural. Se țin frunzele de mangold în frigider, ulterior aplicându-se pe zona dureroasă.

5. Cartoful este, de asemenea, o alternativă excelentă și simplu de folosit pentru a ameliora simptomele hemoroizilor, deoarece reușește să reducă senzația de arsură și inflamația. Felia de cartof se împăturește într-o țesătură și se aplică pe zona cu probleme de mai multe ori pe zi. Cartoful este un produs prezent în cele mai multe case, fiind astfel la îndemâna oricui pentru a fi utilizat.

6. Pliculețe cu ceai: aplicați pliculețe de ceai pe partea dureroasă. Ceaiul conține taninuri, compuși care acționează precum un anestezic natural. Pentru a ameliora mâncărimile, puteți utiliza o pungă de ceai verde.

7. Spanacul: frunzele de spanac pot calma durerea provocată de hemoroizi.

8. Tătăneasa și gălbenelele: compresele cu infuzia realizată din aceste două plante sunt foarte eficiente în ameliorarea hemoroizilor.

9. Seminte de in: uleiul de semințe de in poate reduce necesitatea unei persoane de a „împinge” foarte puternic atunci când este pe toaletă. De asemenea, conține acizi grași esențiali care promovează vindecarea țesutului.

10. Ceapa și laptele: se curăță și se taie patru cepe mari în bucăți mici. Acestea se adaugă într-o jumătate de litru de lapte și se pun la fiert. Aburul acestui preparat este foarte benefic în lupta împotriva hemoroizilor. Tratamentul complet include și aplicarea de vaselina pe zona afectată.

11. Ulei de migdale: acesta este cunoscut pentru proprietățile sale emoliente. Este utilizat în principal pentru tratamentul hemoroizilor externi. Se aplică ulei de migdale pe zona afectată de mai multe ori pe zi. Acesta hidratează inflamația și va elimina senzațiile de arsură și mâncărime.

12. Ulei de măsline: are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante și este utilizat pentru a trata hemoroizii externi. Se consumă o linguriță de ulei de măsline pe zi. Va ajuta la reducerea inflamației și va îmbunătăți funcționalitatea sistemului excretor.

Folosind aceste metode și remedii veți putea trata în mod eficient o afecțiune care vă prejudiciază în mod real viețile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *