Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Metode de prevenire și tratament pentru durerile de umar

Durerile de umăr sunt, în general, relativ frecvente și au o varietate de cauze, de la o simplă întindere musculara până la dislocarea acestuia. Mai mult decât atât, durerea de umăr poate proveni uneori din alte zone ale corpului, cum ar fi gât, spate sau chiar de la inimă. În cele mai multe cazuri, folosirea unor metode simple, acasă, vor fi suficiente pentru stoparea durerii de umăr.

1. De cele mai multe ori, cauzele principale ale durerii de umăr sunt surmenajul și ridicarea unor obiecte prea grele. Încercați să opriți activitatea câteva zile. Dacă problema este legată de lucru, discutați cu șeful despre trecerea la o activitate fizică mai ușoara. În cazul în care durerea de umăr este legată de efectuarea de exerciții fizice prea agresive sau executate într-o formă proastă, ar fi indicat să se discute cu un antrenor personal.

2. Saltelele și pernele care sunt prea moi sau prea groase pot contribui la dureri de umăr. Se recomandă dormitul pe spate timp de câteva zile sau săptămâni, această poziție fiind necesară pentru ca durerea din umăr să nu se agraveze. Durerile articulare de umăr (spre deosebire de durerile musculare) se agravează frecvent pe timp de noapte în timp ce sunteți întins în pat. Repausul excesiv la pat nu este o idee bună pentru orice tip de durere a umărului, deoarece este nevoie de mișcare pentru a stimula fluxul de sânge la nivelul acestuia pentru a grăbi procesul de vindecare.

3. Aplicarea compreselor cu gheață este un tratament eficient pentru toate leziunile acute, inclusiv durerile de umăr și entorse. Compresele cu gheață contractă vasele sanguine (reducerea fluxului sanguin) și fibrele nervoase. Terapia la rece trebuie să fie aplicată pe cea mai mare parte a umărului, în scopul de a reduce inflamația și durerea. Se aplică gheață timp de 10-15 minute la fiecare oră, apoi se reduce frecvența până când durerea și umflăturile dispar. Înfășurați întotdeauna pachetele de gheață într-un prosop subțire pentru a preveni degerăturile. Un bandaj sau suport elastic va ajuta, de asemenea, la controlul inflamației.

4. În cazul în care durerea din umăr nu este ascuțită, probabil că vă confruntați cu o întindere musculară.

Întinderile musculare ușoare răspund bine la exerciții ușoare de stretching, deoarece reduc tensiunea musculară, stimulează fluxul de sânge și îmbunătățesc flexibilitatea.

Dacă încercați să protejați umărul prin faptul că nu îl puneți în mișcare, crește riscul de capsulitis sau de “umăr congelat”, care se caracterizează prin țesut cicatricial, rigiditate cronică și o gamă redusa de mișcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *