Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Alimente cu efect laxativ

Constipația poate să fie foarte supărătoare și este normal să încerci să o îndepărtezi în mod natural. Înainte de a merge la medic pentru a-ți prescrie diverse pastile poți încerca să scapi de constipație consumând anumite alimente. În general, principala cauză a constipației este o alimentație săracă în fibre.

În continuare îți recomandăm câteva alimente care te pot ajuta în caz de constipație:

– un tratament bun pentru constipație începe de dimineața. Alege cereale cu conținut ridicat de fibre;

prunele sau sucul de prune sunt două dintre cele mai folosite alimente consumate pentru efectul laxativ. Prunele conțin fibre, sorbitol ce lucrează împreună împotriva constipației. Pentru a merge totul bine prunele trebuie să fie uscate pentru ca efectul laxativ să fie concentrat. Vă recomandăm atenție sporită cu sucul de prune, o cantitate prea mare consumată poate provoca efecte inverse.

cafeaua este un stimulator destul de puternic și poate activa mișcări în intestine. O cafea dimineața poate avea efectul pe care îl căutați. De asemenea, la fel ca în cazul sucului de prune o cantitate prea mare de cafea poate duce la diaree. Atât cafeaua cu cofeină cât și cea decofeinizată acționează la fel.

– sucul de pere poate fi o alternativă pentru sucul de prune atunci când doriți ca efectul să fie mai domol, mai slab. Consumul de suc de pere împreună cu pere din compot își poate face treaba așa cum trebuie. Spre deosebire de celelalte laxative, sucul de pere și perele conservate sunt mai puțin iritante pentru tractul intestinal, făcându-și treaba într-un mod mai gentil.

– smochinele pot fi folosite pentru efectul lor laxativ, fiind acceptate ușor și de copii pentru gustul lor plăcut. Se pot folosi atât proaspete cât și uscate.

– câteva pahare de apă pe zi sunt recomandate de doctori atât pentru o bună hidratare cât și pentru prevenirea constipației. Deci cea mai bună rețetă este o combinație dintre alimente ce conțin fibre și fluide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *