Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Leziunea Bankart

Leziunea Bankart este un tip specific de dislocare a umărului. Este o leziune care se aseamănă cu o luxație și se manifestă prin instabilitatea acestuia. Cele mai multe dislocări de umăr apar atunci când humerusul se mișcă prea mult înainte și în jos. Capul humeral se dislocă din priza de umăr provocând ruperea capsulei articulare și a labrumului.

Cel mai simplu mod de a disloca umărul este rotația externă puternică atunci când brațul este ridicat la nivelul umerilor sau mai sus. Forța excesivă aplicată în această poziție pune o mare presiune asupra capsulei umerilor și labrumului și de multe ori poate duce și la ruperea țesuturilor.

Simptome

Cel mai frecvent simptom al unei rupturi Bankart este durerea. Ca urmare a dislocarii umărului se va resimți o durere moderată până la severă, mai ales în primele zile după accidentare.

Sentimentul de instabilitate al umărului este o altă simptomă comună asociată cu ruptura Bankart. Labrumul umărului acționează ca o bară de protecție pentru priza acestuia și ajută la menținerea stabilă a humerusului. În cazul în care această bară de protecție este deplasată, permite humerusului să se deplaseze prea mult înainte și în jos în interiorul îmbinării, provocând sentimentul de instabilitate.

Slăbiciunea mușchilor și pierderea ariei de mișcare sunt, de asemenea, simptome comune asociate cu leziunea Bankart.

Tratamente

Tratamentul inițial pentru o dislocare de umăr este imobilizarea umărului pentru a permite țesuturilor să se vindece. Dacă aveți o dislocare de umăr este recomandat ca acesta să fie pus la loc de un medic.

RMN-ul umărului va arăta deteriorarea capsulei articulare, dar nu poate arăta lacrima labrumului. Acesta este motivul pentru care mulți chirurgi recomandă un RMN Arthrogram. Această procedură presupune injectarea unui colorant în articulația umărului și apoi executarea RMN-ului pentru a vedea dacă iese din umăr capsula.

Dacă suferiți de o lacrimă a labrumului, zona care este ruptă va permite colorantului să se deplaseze în afara articulației umărului. După o dislocare de umăr, reabilitarea se concentrează pe restabilirea intervalului de mișcare, puterii și funcției umărului. Scopul este de a se încerca evitarea unei intervenții chirurgicale, dacă este posibil.

În funcție de gravitatea dislocării, este posibil să se evite o intervenție chirurgicală cu ajutorul unui program bine stabilit de odihnă și o dezintoxicare adecvată a organismului. Cu toate acestea, în cazul în care aveți o leziune Bankart sau alte leziuni ale labrumului, este foarte posibil ca instabilitatea să persiste și să necesite intervenție chirurgicală. Este recomandat să urmați instrucțiunile medicului după accidentare și să urmați un program fizic de reabilitare a umărului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *