Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Femeia insarcinata si vegetarismul


Daca adopti stilul de viata vegetarian si ai aflat ca esti insarcina este bine sa cunosti nevoile speciale ale organismului si ale viitorului copil in aceasta perioada si sa-ti suplimentezi dieta pentru a asigura a sarcina sanatoasa.

Din motive evidente calciul este unul dintre principalele motive de ingrijorare daca elimini carnea din dieta ta. Daca nu ai eliminat inca laptele si cascavalul din dieta ta si ai de gand sa elimini decat carnea este o idee buna pentru pe timpul sarcinii este  bine sa ai o sursa naturala de calciu si proteina. Exista insa si alte surse de calciu precum  portocalele, banane, ardei rosii, legumele cu frunza verde inchis, semintele de susan.

In afara de calciu , vitamina D este extrem de importanta pentru dezvoltarea sarcinii. Decat sa folosesti pastile este mai indicat sa-ti iei doza de vitamina prin expunerea la soare , dar avand grija sa nu depasesti 20 de minute zilnic si ca puterea soarelui sa nu fie prea mare.

Vitamina B12 poate fi o problema pentru femeile vegetariene in timpul sarcinii pentru c anu se gaseste in abundenta in legume si fructe.  Iti poti lua doza de B12 din laptele de soia.

Fierul  este de asemenea foarte necesar pentru femeia insarcinata. Sursele de zinc pentru vegetarieni sunt fasolea, semintele, nucile, legumele frunzoase.

Categorised in: Sarcina, Vegetarianism

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *