Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Despre prevenirea bolilor cardiovasculare

Nu sunteți niciodată prea tânăr sau prea bătrân pentru a avea grijă de inimă. Prevenirea bolilor cardiovasculare înseamnă alegeri inteligente care vă vor fi benefice tot restul vieții. Lipsa exercițiilor fizice, o dietă necorespunzătoare și multe alte obiceiuri nesănătoase pot contribui la instalarea bolilor cardiovasculare.  La orice vârstă te poți orienta către o viată plină de obiceiuri benefice pentru a putea menține inima sănătoasă.

Optați pentru o alimentație sănătoasă.

Alimentele pe care le consumați pot reduce riscul de boli de inimă și al accidentului vascular cerebral. Alegeți alimente cu un conținut scăzut în grăsimi saturate și sodiu.

Ca parte a unei diete sănătoase, consumați zilnic fructe și legume bogate în fibre, cereale integrale, pește (de preferinta ulei de pește cel puțin de două ori pe săptămâna), nuci, legume și semințe. De asemenea, încercați să omiteți carnea la unele mese.

Selectați produsele lactate cu un conținut scăzut de grăsime și, dacă aveți posibilitatea, carne de pasăre de curte (fără piele).

Limitați consumul de băuturi îndulcite cu zahăr și de carne roșie.

Fiți activi fizic.

Puteți face exerciții fizice de o intensitate moderată, săptămânal, activități fizice aerobe (de exemplu, mersul pe jos), sau o oră și 15 minute (75 minute) de intensitate viguroasă a activității fizice aerobe (de exemplu, jogging) sau o combinație între cele două în fiecare săptămână.

În plus, două sau mai multe zile pe săptămână aveti nevoie de activități de consolidare a musculaturii care lucreaza toate grupele musculare majore (picioare, șolduri, spate, abdomen, umeri, piept și brațe).

Dacă sunteți fumător, renunțarea la acest obicei nociv reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Fumatul este un factor de risc major în dezvoltarea aterosclerozei. De asemenea, fumatul determină majoritatea cazurilor de tromboza coronariană la persoanele cu vârsta sub 50 de ani.

Mențineți tensiunea arterială sub control printr-o dietă săracă și, dacă este necesar, luați medicația corespunzătoare pentru scăderea tensiunii arteriale.

Există un risc mai mare de a dezvolta o boală cardiovasculară dacă sunteți diabetic. Dacă aveți diabet zaharat, activitatea fizică, controlul permanent al greutății corporale și al tensiunii arteriale vă poate ajuta la gestionarea nivelul de zahăr din sânge.

Dacă suferiți de o boală cardiovasculară, prescrierea de medicamente pentru a ajuta la vindecarea sau ameliorarea simptomelor este obligatorie.

În cazul în care nu aveți boală coronariană, dar aveți valori crescute ale colesterolului, hipertensiunii arteriale sau antecedente de boli de inima în familie, medicul poate prescrie medicamente pentru a preveni dezvoltarea problemelor legate de inimă. Dacă vi se prescrie o anumită medicație, este vital să vă conformați și să urmați doza corectă. Nu încercați să opriți medicația fără a consulta în prealabil medicul, deoarece este posibil ca simptomele să revină și să vă puneți sănătatea în pericol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *