Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Despre herpes si prevenirea lui

Primele semne ale herpesului sunt mancarime, usturime, fierbințeală sau durere în jurul buzelor sau în jurul nasului. În următoarele 48 de ore se dezvolta o ulcerație, care se usucă, se acoperă cu o crustă și se vindecă cu sau fără un tratament specific.

Trebuie precizat că herpesul este contagios și se poate transmite prin contact direct cu un herpes, cu lichidul dintr-un herpes sau prin saliva unei persoane bolnave de herpes.

Dupa ce prima apariție a herpesului se vindecă, există două posibilitați: una ar fi ca organismul se imunizează contra virusului care a provocat boala (de obicei Herpex simplex de tip I), iar a doua posibilitate este ca virusul să rămână în corp așteptând un nou prilej de reactivare a bolii cum ar fi:
– apariția unei răceli;
– stres puternic, extenuarea organismului;
– o alimentație necorespunzătoare;
– menstruația.

Prevenirea herpesului:
Apariția herpesului poate fi prevenită în general prin creșterea rezistenței sistemului imunitar al organismului prin alimentație sănătoasă și exerciții fizice. În plus, vă puteți crește imunitatea corpului împotriva virusului ce provoacă herpesul consumând usturoi și remedii din ginseng și echinacea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *