Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Despre diabetul zaharat


Diabetul zaharat este o boala activată în organism atunci când insulina (care are rolul de a transforma glucoza în sursă de energie) nu-și îndeplinește acest rol sau se găsește în cantități prea mici în corp.

Tipul 1 de diabet este forma cea mai gravă a bolii, bolnavul fiind dependent de administrarea insulinei. Insulina nu mai este creată de celulele din pancreas, iar zahărul din sânge nu mai poate fi folosit. Acest tip de diabet apare în jurul vârstei de 10-16 ani și poate fi mortală pentru bolnav dacă nu i se administrează regulat injecții cu insulină.

Diabetul de tipul 2 sau diabetul nedependent de insulină este mult mai frecvent și apare la maturitate, în jurul vârstei de 40 de ani. De cele mai multe ori, la diabetul de tipul 2 insulina nu mai este folosită în mod normal, celulele corpului devenind “imune” la acțiunea insulinei.
Hipertensiunea și obezitatea pot fi factori care declanșează această boală.

Simptome ale diabetului zaharat
Diabet zaharat de tipul 1
– oboseală, amețeli, foame, scăderea în greutate, urinări frecvente și sete. Netratat, acest tip de diabet se agravează rapid, ducând la hiperglicemie și în cele din urmă la comă.

Diabet zaharat de tipul 2
– diabetul zaharat de tipul 2 nu este fatal, dar netratat poate duce la complicații precum boli ale rinichilor, deficiențe de vedere, boli de inimă și afecțiuni vasculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *