Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Despre celulită și prevenirea apariției ei

Celulita este reprezentată de acumulările de grăsime alveolară care apar de cele mai multe ori la femei în zona coapselor și a feselor. Un factor predominant care cauzează apariția celulitei este schimbarea nivelui de hormoni reproductivi din corpul femeii. Acesta poate fi modificat când femeia este însărcinată, în perioada pubertății sau în cazul administrării pilulelor contraceptive.

Benzile inflexibile de țesut conjunctiv fac legătura între piele și țesuturile de profunzime. Odată cu creșterea în greutate, grăsimea se strânge înspre piele, iar benzile aceastea de țesut conjunctiv trag de piele în jos formând pe aceasta mici adâncituri inestetice.

Dar nu numai cei cu probleme de greutate au celulită. Celulita poate apărea și la persoanele cu greutate normală din cauza proastei circulații a limfei. Limfa este un fel de lichid lăptos care are rolul de a transporta reziduurile și toxinele de la țesuturi spre lichidul sanguin cu ajutorul vaselor limfatice. Din cauza excesului de grăsime din alimentație sau lipsei de exercițiu fizic, limfa poate circula cu dificultate provocând depozitări ale acestor toxine, reziduuri la nivelul țesuturilor.

Prevenirea apariției celulitei

Este bine să aveți o alimentație cât mai sănătoasă din care nu trebuie să lipsească legumele și fructele și să vă mentineți la o greutate normală pentru înălțimea dumneavoastră. Este indicat să faceți sport ori de câte ori este posbil pentru a asigura o bună circulație sanguină.

Tagged as: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *