Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Degerăturile pot fi evitate și prevenite ținând cont de câteva reguli simple

Atunci când temperatura ajunge sub punctul de îngheț, este esențial să protejați pielea de riscurile pe care le implică vremea friguroasă. Degerăturile apar atunci când pielea și țesutul de sub piele îngheață din cauza expunerii prelungite la temperaturi scăzute. În funcție de timpul și modul în care țesutul a fost expus la frig, degerăturile pot duce la leziuni permanente, uneori chiar foarte grave.

Iată ce trebuie să faceți pentru a evita și preveni degerăturile

1. Purtați haine largi și confortabile, în straturi. Purtarea hainelor în straturi ajută la formarea unei bariere de aer cald. Primul strat trebuie să fie realizat dintr-un material sintetic, care absoarbe umezeala de pe corp.

Stratul următor ar trebui să aiba rol de izolator. Lâna este un bun izolator care menține căldura corporală mai bine decât bumbacul.

Stratul superior trebuie să fie rezistent la apă și vânt. Un hanorac și o pereche de pantaloni de schi vă ajută să vă păstrați uscat și cald în timpul activităților în aer liber.

2. Protejați picioarele și degetele de la picioare. Purtați două perechi de șosete. Prima pereche ar trebui să fie confecționată dintr-o țesătură care disipă umezeala. Cea de a doua pereche poate fi de lână sau lână în amestec.

Ghetele ar trebui să ofere, de asemenea, izolare adecvată. Acestea ar trebui să fie rezistente la apă și să acopere gleznele. Aveți grijă, îmbrăcămintea strânsă pe corp crește riscul de degerături.

3. Protejați-vă capul. Pentru a proteja urechile și capul, purtați un fes de lână. Dacă sunteți afară într-o zi friguroasă, acoperiți fața cu un fular. Acest lucru încălzește aerul pe care il respirați și ajută la prevenirea degerăturilor de pe nas și față.

4. Protejați-va mâinile. Purtați mănuși pentru a ajuta proteja mâinile de frig.

5. Asigurați-vă că zăpada nu poate intra în interiorul cizmei sau al hainelor. Îmbrăcămintea și încălțămintea

umedă cresc riscul de a dezvolta degerături.

6. Păstrați-vă hidratat. Deshidratarea crește, de asemenea, riscul de a dezvolta degerături. Chiar dacă nu vă este sete, beți cel puțin un pahar cu apă înainte de a ieși afară și, întotdeauna, beți apă sau o băutură energizantă înainte de un antrenament în aer liber. În plus, evitați alcoolul, deoarece crește riscul de degerături.

7. Pentru a detecta imediat degerăturile este important să recunoașteți simptomele. Primele semne ale degeraturilor includ: roșeață, înțepături, arsuri, pulsații sau senzație de înțepătură urmată de amorțeală.

Categorised in: Tratamente pentru piele, Tratamente pentru plagi, cicatrice, arsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *