Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Crema pentru hemoroizi

În esență, hemoroizii sunt vene inflamate care se formează în rect sau anus datorită presiunii de pe acea parte a corpului. De obicei, acestea se umflă, sângerează și dau stări de mâncărime inconfortabile și dificil de controlat. Din fericire, azi există numeroase metode de tratament de ale căror avantaje se bucură numeroase persoane din întreaga lume. Între aceste metode, crema pentru hemoroizi reprezintă prima alegere de tratament pentru multe milioane de oameni care suferă dureri, dar și senzații de arsură și de mâncărime cauzate de hemoroizi.

Cremele pentru hemoroizi sunt ieftine și ușor de obținut de la orice farmacie sau supermarket. Este bine de știut că acestea nu tratează hemoroidul în sine, însă pot să calmeze simptomele pe care le menționam anterior. Un alt avantaj al acestora constă în faptul că pot fi achiziționate fără a fi necesară o prescripție de la medic.

Ce fel de cremă pentru hemoroizi ar trebui să folosesc?

Privit dintr-un anumit punct de vedere, răspunsul la această întrebare este în esență simplu: „În cazul în care nu mergi la un medic, alegerea este a ta! Încearcă produse diferite și vezi care oferă cele mai bune rezultate pentru tine.” Altfel spus, persoanele care merg într-o farmacie pentru a achiziționa o cremă pentru hemoroizi, ori ascultă recomandările farmacistului, ori este dispusă să încerce până va găsi crema care i se potrivește cel mai bine.

Pe piața de specialitate există o selecție largă de creme, plecând de la mărci și până la ingredientele incluse în formulele lor. Cele mai multe creme conțin un astringent ori un anestezic, sau ambele ingrediente care pot oferi ajutor imediat, calmând senzațiile de ardere și de mâncărime.

Între cele mai eficiente ingrediente ale unei creme pentru hemoroizi – asta, pentru a numi doar câteva – se numără:

Clorhidratul de pramoxină: este un anestezic local. Acesta este utilizat pentru a ameliora durerea și inflamația ușoară a pielii;

Hidrocortizonul: substanță medicamentoasă destinată suplinirii unui deficit de cortizol;

Uleiul de ficat de rechin: este eficient pentru vindecarea rănilor, pentru sistemul imunitar, antialergic ș.a.m.d.

Conține scvalen (antibiotic natural) și scvalamină (cu proprietăți antibacteriene și antifungice);

Hamamelis: cu efecte antiinflamatorii, antimicrobiene, vasoconstrictoare și tonice vasculare.

Cum se utilizează crema pentru hemoroizi

Crema pentru hemoroizi este aplicată fie cu ajutorul degetelor, fie cu un aplicator inclus în ambalajul produsului.

Zona afectată trebuie să fie mai întâi curățată cu apă caldă și săpun delicat și apoi să fie uscată cu un prosop.

Citiți cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj pentru a vedea dacă aceasta poate fi utilizată atât la ​​exterior cât și în interior.

Avantajele și dezavantajele cremei pentru hemoroizi

Avantajul principal al folosirii unei creme hemoroidale este că oferă ajutor imediat în cele mai multe cazuri. De regulă, aceste creme conțin substanțe astringente și anestezice, ceea ce înseamnă că îndepărtează imediat senzația de mâncărime și durerea.

Un alt avantaj pe care astfel de creme îl au este dat de faptul că sunt disponibile pe scară largă și pot fi achiziționate chiar și dintr-un magazin de cartier la un cost redus, de la orice farmacie și din cele mai multe supermarketuri. În toate aceste spații comerciale există aproape întotdeauna o varietate de creme, astfel încât găsirea unui produs care să funcționeze pentru fiecare individ în parte nu ar trebui să fie o problemă. Cremele sunt, de asemenea, relativ ieftine, totul depinde de marca și dimensiunea tubului. În situația în care sunteți indeciși cu privire la achiziționarea cremei, puteți să discutați cu medicul curant despre ce tip vi se poate potrivi cel mai bine.

Singurul dezavantaj real al utilizării unei astfel de creme este că are o acțiune temporară. Cremele lucrează numai pentru ameliorarea simptomelor, nu vindecă și nu elimină hemoroizii, astfel încât rezultatele durează, de obicei, doar câteva ore. Sunt și cazuri în care persoanele pot experimenta efecte secundare ale utilizării cremelor, dar acestea sunt situații rare.

Precauții la utilizare

Rezultatele benefice ale unei creme pentru hemoroizi ar trebui să se simtă imediat după utilizare. Dacă observați că durerea, mâncărimea sau disconfortul se accentuează, trebuie să încetați să mai utilizați crema respectivă și să contactați medicul curant pentru a vă asigura că nu este o reacție alergică la unul dintre ingredientele cremei de hemoroizi.

Opriți toate simptomele supărătoare ale acestei afecțiuni fără a recurge la tratamente scumpe. Cremele pentru tratarea hemoroizilor reprezintă o metodă naturală care vă oferă ajutor în cel mai scurt timp! Pentru tratarea cauzelor, citește și Metode și remedii naturiste eficiente pentru tratarea hemoroizilor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *