Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Colici renale, litiaza renala

In colici renale, litiaza renala, in inflamatile cailor uro-renle ca adjuvante se recomanda infuziile obtinute din radacinile de pir, frunzele de merisor, frunzele de measteacan, frunzele de maces, mugurii de pin si matase de porumb, 1-2 lingurite plante la o cana cu apa. Se beau 3-4 cani pe zi.

In litiaza renala (dupa stabilirea naturii calculilor) si in colicile nefricite, preventiv si curativ aromaterapia recomanda un ameste de alfa-Pinem, canphen, borneol, anetol si fencona, cineol, ulei de floarea soarelui. Se administreaza in putina apa rece indulcita 3-5 picaturi de 4-5 ori pe zi preventiv. In colicile nefretice se pot administra pana la 25 de picaturi o data si se repeta dupa 20 de minute.

Numarul plantelor considerate ca diuretice si dezinfectante ale cailor uro-renale, recomandate si in azotemie este foarte mare. Pentru a completa doar partial lista diureticelor apoape, vom enumera:
coada calului, frunzele de fragute, frunzele si fructele de ienupar, cozile de cirese, frunzele de frasin, florile si radacina de ciubotica cucului, fruzele de anghinare, trei frati patati, turita mare si altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *