Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Ce sunt cheloidele si cum le puteti trata naturist

Cheloidele sunt cicatrici fibroase care apar destul de brusc pe piele. Cauza exactă a cicatricilor cheloide este încă necunoscută. Apar, de obicei, în cazul în care au existat traume sau în condiții precum acneea, varicela, arsuri minore, tăieturi, mușcături de insecte, vaccinuri ș.a.m.d. Aceste cicatrici sunt de obicei de culoarea pielii, roz sau roșii. S-a descoperit că persoanele cu tenul mai închis sunt mai predispuse la această problemă. Factorii ereditari pot contribui, de asemenea, la aceasta.

Oamenii caută soluții pentru a scăpa de aceste cicatrici, deoarece acestea pot fi inestetice și enervante. Există și remedii naturiste pe care le puteți încerca acasă.

Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru reducerea apariției de cicatrici cheloide prin faptul că susține dezvoltarea stratului de piele sănătoasa. De asemenea, acționează ca un agent abraziv și ajută la exfolierea pielii. Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu și trei lingurițe de peroxid de hidrogen. Aplicați acest amestec pe zona afectată folosind o dischetă de bumbac. Lăsați să acționeze timp de 15 minute și apoi clătiți cu apă călduță. Repetați procedura de trei sau de patru ori pe zi, timp de cel puțin o lună, pentru a micșora cicatricile cheloide.

Aloe Vera este foarte eficientă pentru tratarea cicatricilor cheloide. Ea ajută la menținerea hidratată a pielii și, de asemenea, ajută la regenerarea suprafeței pielii afectate. Se taie o frunză de aloe vera și se extrage gelul din ea. Se aplică un strat subțire de gel de aloe vera pe zonă. Lăsați să se usuce și repetați procedura de 5-6 ori pe zi, timp de câteva zile. Acest remediu funcționează cel mai bine pe cicatrici recente și nu poate fi eficient pentru cicatrici mai vechi de un an.

S-a dovedit că sucul de lămâie este foarte eficient pentru cicatrici cheloide ușoare. Justificarea constă în conținutul de vitamina C, un antioxidant puternic care ajută în tratamentul diferitelor tipuri de cicatrici, inclusiv cheloide. Se extrage sucul de la o lămâie proaspată de dimensiune medie și se aplică pe cicatrice. Se lasă să acționeze timp de aproximativ o jumătate de oră, iar apoi se clătește cu apă călduță. Ulterior este recomandat să se aplice o loțiune hidratantă pentru a menține zona hidratată. Repetați procedura de două ori pe zi, timp de o lună, pentru a obține rezultate bune.

Categorised in: Tratamente pentru piele, Tratamente pentru plagi, cicatrice, arsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *