Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Ce este acneea si cum o tratati cu remedii naturiste

Acneea este o problemă comună a pielii care afectează oameni de toate vârstele. De obicei, adolescenții se confruntă cel mai des cu această afecțiune, din cauza nivelurilor crescute de hormoni din corpul lor. Privarea de somn, prea mult stres, obiceiurile alimentare nesănătoase și un stil de viață agitat pot provoca, de asemenea, acnee.

Acneea poate apărea pe față, piept, spate și scalp. Deși nu există niciun tratament definitiv, există multe tratamente naturale, simple și ușoare, în care puteți folosi ingrediente comune. Iată câteva dintre cele mai populare remedii pentru acnee:

Fulgii de ovăz sunt benefici în reducerea acneei deoarece curăță porii pielii, absorb excesul de sebum și exfoliază pielea. Se amestecă o linguriță de miere și sucul de la o jumătate de lămâie într-o cană cu fulgi de ovăz fierți. Aplicați amestecul pe piele frecând ușor. Lăsați-l timp de 30 de minute și apoi clătiți cu apă călduță. Faceți acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână.

Proprietățile sucului de lămâie pot fi foarte utile în tratarea acneei. Sucul curăță toxinele pe care porii le-au acumulat și diminuează excesul de sebum. Frecați ușor zona afectată cu o felie de lămâie și lăsați timp de câteva ore înainte de a clăti cu apă. De asemenea, puteți amesteca suc de lămâie cu apă de trandafiri în cantități egale și să utilizați soluția pentru a spăla bine zona afectată.

Pasta de dinți pe care o utilizați în mod regulat poate ajuta, de asemenea, la curățarea acneei. Acesta este, de fapt, unul dintre cele mai simple remedii pentru acnee. Aplicați o cantitate mică de pastă de dinți pe zona afectată, înainte de a merge la culcare. Pasta de dinți va reduce umflatura și va usca acneea. Într-o zi sau două ar trebui să vedeți o îmbunătățire semnificativă.

Acidul citric și conținutul mare de vitamina C prezent într-o portocală este un remediu perfect pentru acnee. Aveți posibilitatea să utilizați sucul de portocală și coaja, dar coaja este mai eficientă. Puneți coaja de portocală la soare și lăsați-o să se usuce complet. Se macină coaja uscată până ajunge pudră, dupa care se adaugă apă până rezultă o pastă. Aplicați pasta pe zona afectată și lăsați timp de 10 până la 15 minute. Apoi spălați cu apă caldă.

Proprietățile calmante și antiinflamatorii din aloe vera pot trata acneea în câteva zile. Gelul de aloe vera este, de asemenea, benefic în vindecarea cicatricilor cauzate de acnee. Puteți cumpăra gel de aloe vera de pe piață sau puteți, pur si simplu, să stoarceți o frunză tăiată de la o plantă. Aplicați gelul pe zona afectată de două ori pe zi.

Categorised in: Tratamente pentru acnee, Tratamente pentru piele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *