Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Cardiopatia ischemica


Irigarea inimii se face prin artera coronara dreapta si stanga cu ramificatiile interventriculara si circumflexa, care asigura un aport normal de oxigen si de substate nutritive; in efort are loc o crestere a muncii inimii si a consumului de oxigen, care se face pe seama cresterii debitului de sange adus prin arterele coronare. Ateroscleroza coronarelor se traudce printr-o ingustare a calibrului arterei, ce duce la o ischemie (diminuare) a irigarii miorcardului. Evolutia si gravitate cardiopatiilor depinde de: localizarea stenozelor si numarul acestora, proceselor de tromboza si dezvoltarea unei circulatii colaterale, care sa preia irigarea miorcardului afectat. Manifestarile clasice sunt: angorul pectoral, infarctul miorcadic, sindromul intermediar si formele asimptomatice.

Cardiopatia ischemica necesita un diagnostic si tratament complex care include regim alimentar riguros, un program de activitate fizica aerobica adecvat gradului de toleranta la sport, evitarea tuturor toxicelor si a exceselor desigur. Principalele medicamente cu efect cardiotonic folosite pe scara larga in tratamentul insuficientei cardiace sunt preparate din plante : degetelul rosu si degetelul lanos. Dat fiind caracterul potent al acestor plante se impune utilzarea preparatelor cu dozare precisa si numai la indicatia medicului.

Sunt si cateva plante a caror utilitate a fost dovedita in cardiopatia ischemica si nu prezinta alte riscuri: paducelul , talpa gastii, valeriana .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *