Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Bronzul sanatos si arsurile solare


Baile de soare sunt o binefacere pentru organism, dar cu conditia sa le cunoastem efectul si mai ales sa stim cand si cat se ne expunem.

Este stiut faptul ca pielea se poate apara de actiunea razelor solare, dar numai pana la o anumita limita. Daca nu se iau unele precautii inainte de expunerea mai mult timp la soare, pielea va suferi, inrosindu-se si incapand sa usture pana la aparitia primelor arsuri.

Timpul de expunere in cazul persoanelor sensibile nu va depasi in prima zi 1-15 minutte. Persoanele brunete pot tolera chiar 20-25 minute de expunere. In zilele urmatoare, durata expunerii poate sa creasca cu 10-15 minute zilnic.

A ramane in nemiscare la soare un timp indelungat de 30 d eminute sau a sta nelimitat la plaja  este un obicei nesanatosm putand antrena diferite boli.

Capul si parul vor fi protejate cu palarii cu boruri mari. Daca cu toate aceasta precautii apar dureri de cap, insomnii si ameteli, trebuie consultat neaparat medicul.

De asemenea trebuie evitate pe cat posibil orele cele mai calduroase, adica aorele 12-14. Expunerea la soare imediat dupa masa este contraindicata.

Baile de soare trebie facute in miscare si nu in stare de imobilitate pentru ca in afara de alte neajunsuri, s epoate intampla ca partile sensibile (nasul , umerii) sa se “arda.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *