Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Boala serului

Boala serului este un complex de fenomene instalate la 7-14, maximum 21 de zile dupa seroterapie (antitetanică, antidifterica, antirabică etc).

Sindromul de tip boala serului poate fi provocat prin același lant patogenic de numeroși factori ca medicamente (penicilice, sulfamide) , veninuri de șarpe și insecte, unele alimente. Clasic, simptomele apar la 7-14 zile după contactul sensibilizant și se datoresc formării de complexe imune între antigenul introdus și anticorpi circulanți din grupa IgG și IgM, complexe care activează factorii complementului.

Brutalitatea acestei reacții se caracterizează prin fenomene zgomotoase ca febra, atralgii, tumefacții musculare, revărsate lichidiene pe seroase, urticarie, adenopatii, atingere renala etc.

Tratamentul curativ consta în recunoașterea și îndepărtarea alergenului, antihistaminice, adrenalină, efedrină pentru diminuarea fenomenelor cutanate.

Prevenirea simptomelor se face prin evitarea principalelor medicamente sensibilizante, a seroterapiei mai ales la atopici, purificarea și concentrarea serurilor.

Tagged as:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *