Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Beneficiile consumului de lapte de capra

Delicios, uneori cu o nuanță ușor dulce și sărată, laptele de capră este laptele care se consuma tot mai des peste tot în lume. Laptele de capră are o culoare alb deschis, iar spre deosebire de laptele de vacă nu trebuie omogenizat, grăsimile pe care le conține fiind dispersate uniform în masa sa, față de cele din lapte de vacă care se separă la suprafață. Laptele de capră este mult mai bun decât cel de vacă, fiind mai ușor de tolerat, dar și datorită conținutului bogat în minerale constitutive și în oliogoelemente.

Din laptele de capră se prepară și iaurturi, lapte bătut, kefir sau sana, degresate parțial, având un număr redus de calorii, putând fi consumate și atunci când țineți dietă.

Brânza sau cașul din lapte de capră sunt recomandate celor au o dietă vegetariană, celor care se refac după o perioadă de convalescență sau oamenilor subponderali, datorită consumului de grăsimi ușor digerabile și asimilabile.

Cu ajutorul laptelui de capră putem preveni boli precum: lipsa de calciu, fracturi, adjuvant în boli pulmonare, osteoporoza, intoleranța la produse lactate, diabet, colesterol mărit.

De asemenea, laptele de capră îmbunătățește starea generala. Dacă consumați zilnic timp de 2 săptămâni, veți deveni mai puțin obosiți și stresați și vă veți crește rezistența la efort fizic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *