Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Astmul bronșic alergic

Astmul bronșic este o suferință cu sediul central principal la nivelul arborelui bronșic. Apare de regulă sub formă de criză, ca dispnee respiratorie determinată de îngustarea tranzitorie a bronhiilor.

La astmaticul în criza sunt tulburate atât inspirația cât și expirația. Calibrul bronșic redus determină scăderea debitului respirator. Deși expirația devine activă cu fiecare ciclu respirator, plămânul înmagazinează în inpirație mai mult aer decât elimină în expirație, aerul reținut contribuind la distensia sa.

Crizele de astm, ale căror durată și intensitate variază, sunt separate de perioade de acalmie; când devin continue, fără acalmie și neinfluențate de terapie, evoluția capătă un aspect grav iar starea respectivă se numește rău astmatic.

Crizele survin mai des noaptea, debutează brusc și durează de la câteva minute la câteva ore. Pentru a-și ușura senzația de sufocare, care îl obligă să aleagă o poziție convenabilă, astmaticul în criză se așează instinctiv la marginea patului, în poziție șezând, cu toracele aplecat înainte și mâinile sprijinite pe genunchi.

Principalele cauze în ordinea frecvenței sunt alergia la diverse substanțe și infecția căilor respiratorii. La acestea se pot asocia factori psihici (emoții, stres), meteorologici, mediu iritant din zonele industriale, tulburări endocrine și altele.

Tagged as: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *