Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Alimente sanatoase ce contin putine calorii


Toata lumea stie ca un numar de calorii se pot aduce dificultati in mentinerea in greutatea normala. De aceea este foarte important sa constientizam ca este important nu cat mancam si ce fel de alimente mancam. Mai jos va prezentam cateva alimente ce continputine calorii, dar sunt foarte sanatoase:

Supele
Supele sunt mancaruri delicioase si foarte hranitoare, dar principalul avantaj al supei este ca are putine calorii. De obicei o portie de supa nu are mai mult de 150 de calorii, de aceea te poti servi cu 2-3 portii. Supele sunt extrem de folositoare, sunt usor de digerat si pot aduna inbunatatiri sistemul nostru digestiv. In plus supele sunt recomandate in sezonul rece pentru a ne incalzi.

Varza acra
Acest aliment are toate motivele pentru a fi introdus in dieta noastra. Este o sursa de fier, sodiu, fibre, vitamina B si C si bacterii folositoare organismului. 100g de varza acra contine decat 19kcal si aceasta mancare este de asemenea usor de digerat, are proprietati anti-inflamatorii, ne poate proteja de boli ale sistemului respiror , dureri de cap si multe ale beneficii.

Morcovii
100g de morcovi contin decat 33kcal, iar aceasta leguma este bogata in beta-caroten ce va poate ajuta sa va intariti sistemul imunitar si actioneaza impotriva microbilor din organism. Tineti cont ca daca fierbeti morcovul se pierde aproximativ 60% din valoarea nutritionala, de ca recomandam sa-i consumati si proaspeti.

Portocalele si mandarinele
Aceste doua fruncte sunt ar putea fi clasate in totul alimentelor delicioase si sanatoase cu putine calorii. O mandarina are aproximativ 40kcal , iar o portocala aproximativ 70-80kcal. Aceste fructe sunt bogate in vitamina A, B , C si E, seleniu, zinc si multe alte elemente hranitoare. In plus portocala au efecte benefice asupra organismului ajutandu-ne sa ne mentinem tineri si luptand impotriva infectiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *