Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Acupunctura şi medicina ayurvedică

Dr. TEODOR COLDEA – medic primar, cu competenţă în acupunctură şi medicină ayurvedică

“Depresia este incapacitatea oamenilor de a se bucura de frumuseţea vieţii”

Depresia este vedeta incontestabilă a sufe­rin­ţelor toamnei. Uitată vreme de un an, imediat ce lumina zilei începe să scadă şi orizontul să dispară în ceaţă, cabinetele medicale sunt luate cu asalt. Dar oare depresia se poate trata cu medica­mente? Rădăcina ei se află în trup sau în suflet? Şi dacă de vină e su­fletul, cu ce îl tratăm? Ca să aflăm un posibil răspuns la întrebare, ne-am adre­sat d-lui dr. Teodor Coldea, specialist în terapiile orientale.

“Sănătatea vine din armonia omului cu ritmurile naturii”

– Deşi e băgată în seamă doar toamna, depresia este o problemă generală a lumii moderne, un “rău” căruia nu i se dă de cap. Pu­să pe seama stresului, ea are atât componente organice, cât şi psi­hi­ce. Medi­cina orientală cum abor­dează depresia?

– Unul dintre cele mai vechi tratate de acupunctură începe cu întrebarea: “Cum puteau oamenii din vechi­me să trăiască mult şi să aibă o sănătate foarte bună?”. Răs­punsul este că sănătatea vine din armonia omului cu ritmurile naturii (anotimpuri, succesiunea zi-noapte etc.). În plus, foarte important – spun vechii chinezi – este să avem inima liniştită. În filozo­fia taoistă, inima este considerată sediul sufle­tului, unde rezidă spiritul Shen, care reprezintă iubirea, credinţa şi evoluţia spirituală în acelaşi timp. Ca să avem inima liniştită, trebuie să nu ne lăsăm perturbaţi de gândurile izvorâte din propriul nostru ego, pentru că mintea nu se odih­neşte niciodată. Rulează permanent, pe ecranul mental, gânduri care ne pun probleme ce par foarte importante, deşi nu sunt, în acest fel agitându-ne spiritul şi sufletul. Mai mult

Tagged as: , ,

Categorised in: Acupunctura, Tratamente pentru migrena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *