Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Acțiunea depurativă a ceaiului de mesteacăn

 

actiunea depurativa a ceaiului de mesteacanCeaiul de mesteacăn, prin diureza puternică pe care o produce, facilitează eliminarea toxinele din corp, stimulează schimburile organice, având în același timp și o acțiune depurativă, de curățire a întregului organism.

Multe boli de piele sunt influențate în bine de o cură făcută cu acest ceai. Diureza produsă are o acțiune favorabilă în reumatism, gută, inflamații articulare și nefrite cronice. Se recomandă în formele cardio-renale însoțite de edeme și albuminurie, contribuind la eliminare apei reținută în țesuturi. Nu provoacă iritații ale parenchimului renal. Favorizează eliminarea acidului uric și colesterolului.

Mod de preparare infuzie mesteacăn

Infuzie

 Se pun la fiert 4-5 lingurițe de frunze mărunțite într-o ceașca de apă. Înainte de a se începe să fiarbă se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat. Se lasă în repaus și se bea de câteva ori în timpul unei zile. Este un bun diuretic și antireumatic. După unii autori, ceaiul de mesteacăn are proprietatea de a dizolva piatra la rinichi (litiaza renala). Se recomandă și în boli de ficat. Extern, băile cu frunze de mesteacăn întăresc rădăcina părului dacă se frecționează ușor cu un amestec de tinctură de mesteacăn și tinctură de ardei iute (în proporții egale);

Pentru uz extern, sub o formă sau alta, mesteacănul este folosit în numeroase afecțiuni cum ar fi: răni, plăgi atone, plăgi infectate (comprese cu amestec în proporții egale de tincturi de mesteacăn, coada șoricelului și arnică).

Peste 100 g de muguri se toarnă 700 ml de apa în clocot. Se pune la foc și se mai fierbe până scade la 500 ml. Se îndulcește și se bea fracționat în timpul unei zile în cazuri de ascită. Cura se repetă timp de 3 zile.

Frunzele de mesteacăn conțin saponine, flavonoizi, ulei volatil, taninuri, rășini, glucide, vitamina C, acizi (cafeic, galic, nicotinic), săruri minerale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *