Remedii naturale pentru tratarea problemelor de sanatate

Acneea rozacee

Acneea rozacee este o dermatoza cronica ce se caracterizeaza printr-o roseata permanenta a fetei si papulopuscule acneiforme. Afectiunea este mai frecventa la femei dupa 40 de ani, este foarte rara in perioada adolescentei si in acest caz este mai des observata la baieti decat la fete.

Sunt incriminati diferiti factori care determina declansarea si evolutia prelungita a bolii : factorul ereditar, factori neoropshici (socuri emotionale) , factori digestivi si alimentari , factori edocrini. Focarele de infectie (amigdalian, sunuzal, dentar) pot avea un rol in agravarea si evolutia prelungita a bolii. Viermii intestinali probabil ca joaca un rol in intretinerea afectiunii; se citeaza cazuri de vindercare dupa tratarea acestora.

Factorii climatici sub forma frigului, vantului, caldurii , soarelui excesiv pot agrava eruptia cutanata.

Afectiunea debuteaza printr-o roseata difuza trecatoare a fetei sau placarde rosii ziolate, care apar dupa mese, expuneri la soare, temperaturi ridicate sau scazute, vant, sau fara o cauza evidenta. In timp roseata devine permanenta realizand forma numita rozacee. Boala evulueaza pe un ten gras, uscat sau normal.
Subiectiv bolnavii acuza senzatia de caldura, arsuram intepaturi sau prurit,
Uneori boala se localizeaza si la ochi realizand asa numita keratita rozacee caracterizata prin : fotofobiem hiperimie, a conjunctivelor si corneei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *